Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en U-Joint på en Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban har varit i produktion sedan 1936. Kardanknuten har funnits sedan åtminstone 2000 år sedan när den användes i Kina för ett ljus balansering. Den universalkoppling eller u-joint har många olika namn, beroende på vilket århundrade, den epok, land eller kapacitet användes i. Byta u-leden på en Chevrolet Suburban är en identisk process, oavsett år, som kardanknuten har alltid haft samma form och design sedan det infördes i bakhjulsdrift och fyra hjul fordon kör. Saker du behöver
spetstång eller långa nosed grepp vice
Små pry bar eller platt skruvmejsel
Hammer
3/8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats med 3-tums förlängning
Ny U-joint (er) från 2-tons domkraft eller större kapacitet
Jack står, 2
fordonsramper (ersätter jack och står om tillgängligt), 2 Review Tub eller behållare av bromsok fett eller vitt litiumfett, 1
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av Suburban eller framtill, beroende på vilken U-joint du funderar på att byta. Använd en 2-ton eller större domkraft för att lyfta trucken. Placera pallbockar under vardera änden av axeln bostäder, i syfte att stödja Suburban medan du arbetar. Försök inte detta projekt med trucken sitter enbart på en domkraft.
2

Lay nära sidan av lastbilen i slutet av lastbil du vill ta bort U-joint från. Skjut din kropp så att du kan fysiskt nå där U-leden förbinder drivaxeln till differentialen. Ta bort de u-formade klämmor som håller U-leden till differentialen, med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag, med en 3-tums förlängning om det behövs. Det finns två U-formade klämmor på differentialen med två bultar i varje.
3

Bänd den U-fog och drivaxel helt fri från differentialen, med användning av ett spett. Håll vikten av drivaxeln i ena handen, medan bända mellan den U-fog och differentierad med den andra handen. Detta kommer att förhindra att kardanaxeln från plötsligt släppa, möjligen på din person.
4

Lay drivaxeln på marken. Ta bort clipsen från de yttre ändarna av U-fog, som fästa skarven tillsammans på drivaxeln. Använd en tång nål näsa eller långa nosed grepp vice klämmer klippen och skjut dem ur sina spår. Det finns ett klipp på vardera sidan av U-leden, där den är kopplad till drivaxeln.
5

Vrid drivaxeln eller din kropp så att du kan få inflytande på den inre delen av den U-fog. U-fogar har lock rullager över varje ände, som måste avlägsnas för demontering och montering av U-leden. Bänd på insidan kanten av rullen lageröverfallet att driva ut den ur hålet i drivaxeln, med en liten brytjärnet eller platt skruvmejsel. Använd en hammare eller slutet av en skruvmejsel för att hjälpa till att knacka på rullager ut vid behov. Ta bort båda locken rullager på samma sätt.
6

Skjut gamla U-joint helt fri från drivaxeln med handen. Ta två caps rullager från ändarna av den nya U-joint. Ta bort skyddslocken mittemot varandra, inte sida vid sida. Skjut den nya U-joint på plats på drivaxeln.
7

Smörj rullager caps 'yttre ytor noggrant med ett finger full av bromsok fett eller vitt litiumfett. Skjut försiktigt en toppvals lagret genom ett av hålen drivaxeln med en hand. Guide U-leden inne i rullager locket med den andra handen. Upprepa detta steg för att slutföra den andra sidan av installation av locket rullager på den nya U-joint.
8

Knacka försiktigt ändarna av locken rullager för att se till att de sitter så långt in på U-fog som möjligt. Nyp U-joint fästelement klipp inåt och skjut in dem i den utsedda spåret mellan U-leden och drivaxel. Använd spetstång eller långa nosed grepp versa för att utföra denna uppgift. Spåret på drivaxeln gör klippen att glida in och expandera, låsa locken rullager på U-joint, och U-joint på plats på drivaxeln.
9

Lyft änden av drivaxeln och manövrera den nya U-joint tillbaka i position på differential oket. Drivaxeln kommer att hålla på plats när du har satt tillbaka den i läge på differentialen. Sätt tillbaka de U-formade clips som håller U-leden till differentialen.
10

Dra åt bultarna på de U-formade clips mellan 70 och 80 foot-pounds av vridmoment. Den U-joint är under ständig press från rörelse av drivaxeln och vibrationer som orsakas av rotation av drivaxeln. Se till att du dra åt skruvarna ordentligt så att de inte vibrera loss.
11

Sänk Suburban endast när du har inspekterat installationen av din nya U-joint för korrekt installation och säker montering.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61009.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.