Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en 2004 Jeep Cherokee

Jeep Cherokee bromssystemet består av en skivbroms och trumbroms bak setup. Den Cherokee använde denna konfiguration under hela produktionen körningen. Liksom alla skivbromsar, den Cherokee s skivbromsar använder en uppsättning utbytbara kuddar på fronten. De nötande material i bromsbeläggen kan variera beroende på varumärke och det finns flera kvaliteter av kuddar finns att fylla dina behov. Med olika körstilar, kan man fungera bättre än en annan för dig. Prata med en jurist på en auto-delar butik för hjälp med att göra ett val. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Lossa främre muttrarna på din Jeep med en rörtång men ta inte bort dem ännu. Höj framsidan av jeep med en domkraft och stödja den med en uppsättning pallbockar under axeln bostäder. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Jeep.
2

Installera en lug nut på ett hjul stud för hand för att hålla rotorn på plats när du tar bort bromsoket. Lokalisera de två glidstiften på bromsoket. De tråd i från baksidan av bromsoket. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft och ställ dem åt sidan.
3

Lyft bromsoket bort rotorn och vrid den så den öppna änden är vänd mot dig. Stöd bromsok och låt den inte hänga mot gummi broms slang eller skada uppstår på slangen. Dra utombordaren pad ur bromsok och kassera den. Tryck inombordsmotorer pad mot mitten av bromsok, knäppa de Låsfjädrar ur bromsok kolv och sedan lyfta ur bromsoket.
4

Placera en stor C-Clamp på bromsok med fasta delen av klämman på caliperhuset och skruven änden i bromsok kolv. Vänd försiktigt C-clamp, tvingar kolven i hålet. När kolven är i jämnhöjd med kroppen av bromsok, ta bort klämman.
5

Placera den nya inombords pad i bromsoket med fjädrarna på baksidan av det inför bromsok kolv. Skjut dynan bakåt och kläm kolven. Släpp nya utombordare pad i framsidan av bromsok, glidande fjäderklämmorna över de frästa två ytorna på caliperhuset.
6

Vänd bromsok över och ställ den på plats på rotorn och bromsok monteringskonsolen. Sätt i de två glidstiften från baksidan av bromsok och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Dra åt dem tills de ligger tätt, inte åt för hårt dem eller du kommer aldrig att få ut dem nästa gång du behöver byta ut bromsbeläggen
7

Flytta till motsatt sida av Jeep och upprepa. steg för att byta dynorna på den sidan. Ta tappmuttem som håller rotorn på, sedan installera hjulen och muttrarna på Jeep. Dra åt muttrarna med en rörtång så mycket som möjligt för nu.
8

Höj framsidan av Jeep av domkraften står med en domkraft, bort läktaren från under Jeep, sedan sänka Jeep till marken. Dra åt muttrarna nu att vikten är på hjulen, sedan sakta pumpa bromspedalen som sittplats bromsbeläggen till rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58028.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.