Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla broms rotorer med en magnetisk Indikatorklocka

De skivbromsar på dagens bilar är mycket effektiv och pålitlig. Från tid till annan, kan emellertid problem uppstå. Ett sådant problem är en broms vibrationer. Detta är en vibration i bromsarna, som orsakas av en wobble i bromsrotorn. Denna wobble, i sin tur, kan ha tre möjliga orsaker. Antingen skivan är skev är skivan inte installerats rak eller det finns tjockleksvariation i skivan. De första två orsaker kan diagnostiseras genom mätning av disken kastet, medan tjockleksvariation bestäms med en bromsskiva mikrometer. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
domkraft
pallbock
Marker
Bromsbelägghållare mikrometer
Magnetic indikatorklocka
Mätur stand
Penna och papper
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen. Ställ inte parkeringsbromsen. Lämna i friläge. Om att arbeta på en frambroms, säkert blockera bakhjulen för att förhindra fordonets rörelse. Säkert blockera framhjulen om du arbetar på en bakbroms. Delvis lossa hjulmuttrar lug cirka ett varv vardera och sedan Palla upp fordonet. Placera fordonet säkert på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Mark disken vid åtta jämnt fördelade punkter runt dess kant och nummer de punkter en till åtta.
3

mäta tjockleken på skivan vid vardera av de markerade punkterna, ca 1/2 till 3/4 inches i från disken fälgen. För in mätvärdena.
4

Ställ in indikatorn stå nära framsidan av bromsskivan. Fäst sedan indikatorklocka på stativet så att indikatorn proben vidrör skivan vid en punkt ca 1/2 till 3/4 inches i från kanten. Sonden bör vara vinkelrät mot skivytan. Vrid skivan för hand tills indikatorn sonden är vid första märket. Nollställ indikatorn och rekordet mätningen för första varumärket som noll. Vrid skivan för hand tills sonden är på den andra markeringen och spela in det avlästa. Fortsätt tills du har värden för samtliga varumärken. Detta är din hårddisk kör-mätningar.
5

Jämför dina värden med tillverkarens specifikationer. Den minsta tillåtna disk tjocklek ofta stämplas in disken, antingen nära mitten eller någonstans runt kanten. Annars, kolla bilens verkstadshandbok eller eftermarknad reparation manual. Dessa är ofta tillgängliga på lokala bibliotek. Normalt bör skillnaden mellan de största och minsta mått disk tjocklek 0,008 inches som mest och det minsta måttet bör vara över det tillåtna minsta tjocklek värde. Skillnaden mellan den högsta och lägsta disk kastet Måtten ska vara mindre än 0,002 inches för personbilar och 0,003 tum för lätta lastbilar och stora stadsjeepar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58744.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.