Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

CV Axel Anvisningar för byte

Framhjulsdrift fordon använder konstant hastighet (CV) axlar att leverera kraft till hjulen. Ett CV axeln har två uppsättningar av drivknutar, kallas de inre och yttre lederna. Gummistövlar täcker varje drivknut. En solid bar förbinder de två lederna. Den inre sammanfogningsenheten ansluter till en transaxle. Den yttre leden ansluter till hjulet. Om en gummistövel revor, kommer sedan in fett rymningar och smuts och vatten bagageutrymmet. Detta orsakar för tidig drivknut slitage och brott. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Jack
stödbenet
Däck järn Flighter Long skruvmejsel
Wire
Wrench
Hammer
Vridmoment skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa navmuttern, ibland kallas spindeln mutter, ett kvarts varv med en breaker bar och rätt storlek uttaget. Ta inte bort navet muttern. Navet mutter, beläget i centrum av hjulet, håller CV axelns yttre drivknut till hjulet.
2

Placera en domkraft under bilens front och höja däcket med den lösa navmuttern från marken. Placera en pallbock under fordonet och sänka bilen ner till stödbenet.
3

Lossa upphöjda däcket muttrarna med ett däck järn och ta bort däcket.

4

bort navet muttern. Om hjulet snurrar samtidigt skruva navet muttern, håll ratten stilla med en lång skruvmejsel. För att göra detta, placera skruvmejsel mellan två klackar och håller ratten stilla medan vrida navet muttern.
5

Unbolt bromsok och rotor, om det behövs. Inte alla bilmodeller kräver detta. Om så är fallet, skruva bromsoket s fästskruvar och hänga bromsok på chassit med tråd. Rotorn kommer att glida av klackarna.
6

Skjut inre drivknut från växellådan. Vissa modeller glida rakt ut. Om så är fallet, sedan bända axeln fri från växellådan med en skruvmejsel innan du drar CV axeln ut. Vissa modeller kräver unbolting en fläns från växellådan. Om så är fallet, sedan använda en korrekt storlek skiftnyckel för att ta bort bultarna innan du tar bort CV axel. När fri, stödja CV axeln med en bit ståltråd.
7

Dra yttre drivknut från styrspindeln. Det ska glida ut med lite motstånd. Ett lätt slag med en hammare kommer att bryta det gratis, om det behövs. Dra den gamla CV axel ur fordonet.
8

Jämför den nya CV axel till den gamla. Allt måste matcha.
9

Skjut nya CV axelns yttre änden i styrspindeln. Var försiktig för att inte skada axelns splines, dess spår.
10

Skjut CV axelns inre ände i växellådan. Fäst den till växellådan. Dra åt alla skruvar enligt tillverkarens rekommenderade åtdragningsmomentet med momentnyckel. En momentnyckel använder en uppringd eller nål, som anger den pålagda vridmomentet.
11

Montera rotorn och bromsok, om det behövs. Dra åt alla bultar med rätt moment.
12

Dra navet muttern till tillverkarens rekommenderade åtdragningsmomentet med momentnyckel. Använd stor skruvmejsel för att hålla ratten stilla, om det behövs.
13

Placera däcket på klackarna och dra åt muttrarna. Sänk bilen och provköra bilen med låg hastighet på en säker väg. Gör flera skarpa svängar och lyssna efter knackningar och skrapljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60804.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.