Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installation av lagren Center Support i en Ford Ranger

Ford Ranger har en drivaxel (även kallad en drivlina) som ansluter överföringen till bakaxeln. De modeller med längre axelavstånd har längre drivaxlar, och på grund av detta, måste ha någon form av stöd så att drivaxeln inte går ur balans. Detta kallas ett lager mittstöd eller en bärare bäring, och det monteras i mitten av drivaxeln. Om lagret skulle misslyckas, då drivaxeln kommer att vibrera och kunde misslyckas, vilket skulle hindra bilen från att röra sig. För att åtgärda problemet måste du installera ett nytt lager center support. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Stor hydraulisk press
Replacement centrum stödlager
Visa fler instruktioner
1

sätta stoppklossar runt framhjulen i Ranger och lyft den bakre från marken med domkraften. Sätt pallbockar under axeln.
2

Lägg dig på rygg och drag under Ranger. Unbolt drivlinan från bakaxeln flänsen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt bärande center support på drivlinan från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt drivlinan från överföringen fallet med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra enheten ut från undersidan av Ranger.
3

unbolt oket halva rundan från kopplingen axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Ta bort oket från drivaxeln. Tryck lagren Support bort av oket med stor hydraulisk press. Installera det nya lagret mitt stöd på drivaxeln med stor hydraulisk press.
4

Bolt halv runt ok på drivaxeln s koppling axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen ände skiftnyckel. Sätt drivaxeln tillbaka under Ranger och installera den på ramen, bakaxel och överföring fallet med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sänk Ranger bort av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62074.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.