Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Förstå bilen bromsar

Fordonsindustrin bromssystemet fungerar på tre grundläggande teorier: Pascals lag, hävstångseffekter och friktion. När alla tre av dessa teorier tillämpas, kan vi börja förstå bilen brakes.Pascal 's Law erbjudanden med hur vätskor agera i ett slutet hydrauliskt system. Utan detta slutna hydraulsystemet, kan inget tryck utvecklas i bromssystemet. Arkimedes breddat vår kunskap om principerna för att använda hävstång för att utföra arbete i 400s BC Utan att tillämpa dessa principer, kan nog kraft inte tillämpas på systemet för att göra arbetet i första hand. Principer för friktion och termodynamik tillåter oss att bestämma rätt material att använda i en bromskloss eller sko och designa systemet i sin helhet att fungera i funktionsdugligt temperaturområde. Pascals lag

Pascals lag anges att, eftersom vätskor är praktiskt taget icke-kompressibel, kommer någon kraft appliceras på ett slutet hydraulsystem kännas lika och direkt i hela systemet. Den fortsätter med att visa att när en kraft anbringas på en cylinder av ett slutet system, är den produktion som direkt proportion till förhållandet mellan input till output kolvar.
P Om vi ​​tittar på hur bromsarna stoppa bilen , blir det uppenbart att de nödvändiga krafterna är många gånger den kraft som kan appliceras på bromspedalen av föraren. Så, när man utformar bromssystemet, måste vi sätt att multiplicera förarplatsen pålagd kraft. Ett av de sätt detta görs är att öka storleken på den utgående kolven, i detta fall, bromsok kolv. Om en typisk ingående kolven storlek i huvudcylindern är 1 tum, och en typisk utgående kolv storlek är 2 inches, fördubbla vi den utgående kraft.

Nu för Avigsidan. Vi har också dubbel kolv resa på ingångssidan när vi fördubbla storleken utgående kolv. Detta innebär att om den ingående kolven är halva storleken av produktionen då ingång måste färdas dubbelt så långt för att kompensera för den extra volymen bakom produktionen.

Så det är en kompromiss. Vi kan multiplicera kraften föraren gäller för systemet genom att öka storleken utgående kolven. Men när vi gör det, ökar vi också pedal resor. Designen är i en känslig balans här.
Leverage

Vi har ökat kraft förarens input, men det är inte tillräckligt. Vi behöver ett annat sätt att öka den kraft. Hävstång används för att göra det. En spak och stödpunkt är en enkel maskin som ökar utgående kraft genom att handla det för avstånd.

Användningen av hävstång för att öka kraften tågförarinmatning är i bromspedalen församlingen själv. Denna typ 2 hävarmsenheten ger oss ett typiskt förhållande bromspedal av 3 till 1. Avståndet från stödpunkten till ingångsänden är 9 inches, och avståndet från stödpunkten till utgångsänden är 3 inches. Som ett resultat av detta förhållande tredubblar utgående kraft från den ingående kraften.

Om exempelvis föraren appliceras en ingångskraft på 100 pounds, och resultatet skulle är sammanlagt 300 pounds. Så, precis som med Pascals lag, är den produktion som direkt proportion till input till output ratio.
Friction

Allt detta leder oss till den sista pusselbiten av pusslet. Friktion kan definieras som motståndet hos rörelse relativt objekt i kontakt med varandra. Mer enkelt uttryckt, erfordras den kraft att glida ett objekt framför en annan. Denna kraft varierar beroende på vikt och materialtyp. Vissa material väger mindre eller är, av naturen, slicker.
P Om vi ​​kan förstå fordon i rörelse för att vara en kinetisk energi källa, sedan stoppa den energin, måste vi konvertera det till en annan typ av energi. Den termodynamikens första lag behandlar bevarande av energi och påstår att vi inte kan lägga till eller ta bort från energi, kan vi konvertera bara från en form av energi till en annan. Inom fordonsindustrin bromssystemet, gör vi detta genom att omvandla kinetisk energi av fordon i rörelse till värmeenergi.

Materialet i en bromsback eller dyna bör vara tillräckligt hårt för att motstå slitage, men tillräckligt mjuk för att skapa goda friktion. Ett exempel att börja med är en biljardboll gned på en glasskiva. Eftersom båda objekten är hårda, mindre friktion utvecklade och mindre värme alstras. Vad sägs om en gummi block på ett betonggolv? Vi närmar, men gummiblocket slits snabbt. En hel del friktion, men ingen hållbarhet.

Därför fordonsindustrin friktionsmaterialet är en sammansättning av material, inklusive kol och brons. Kol är hårt och har goda nötningsegenskaper, brons är mjuk och har god koefficient av friktionsegenskaper. Dessa material ger oss möjlighet att generera maximal energiomvandling med god hållbarhet.
Slutsatser

Pascals lag ger oss möjlighet att överföra kraft till bromsdelarna och öka den kraft. Hävstång ger oss ytterligare ökning av pålagd kraft och friktion tillåter oss att använda denna kraft för att omvandla kinetisk energi till värmeenergi och bromsa in bilen.
.

. Addera.

.
.

.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57302.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.