Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsskivor på en Toyota Avalon

På Avalon är en fyradörrars sedan infördes av Toyota 1995. Den tidiga modellen-åren har baserats på Camry plattform med en annan kropp och exteriör. The Avalon har utvecklats till en fullstor sedan, med en stor inredning och många säkerhetsfunktioner. Fyrhjulig skivbromsar är en av de säkerhetsfunktioner på fordonet. De broms rotorer kräver ersättning på grund av slitage eller skada. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Mutterdragare
Metric skiftnycklar
Wire
Ratchet
Momentnyckel
Bromsok spridare verktyg
Metric sockets
Visa fler instruktioner
1

Park Avalon på en plan, asfalterad yta. Använd en domkraft för att lyfta bilen och fäst den på pallbockar.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet du kommer att arbeta vidare med en rörtång och dra av hjulet och ställ den åt sidan . Om du har svårt att ta bort muttrarna, använd en mutterdragare.
3

Avlägsna bultarna som håller bromsoket till bromsoket fästet med en metrisk skiftnyckel. Ta bort bromsoket från bromsskivan genom att dra bromsok från bromsok fästet. Använd en bit tråd att fästa bromsoket till bilen, minska spänningen på bromsledningen. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket fästet.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller bromsoket fästet på bilen med en metrisk skiftnyckel, Ratchet och uttag. Ta bromsoket fästet och ställ den åt sidan.
5

Dra bromsoket mot dig och ta bort den från hjulnavet.
6

Installera den nya bromsen rotorn på navet och dra åt ett enda lug nut hand för att säkra den i rätt position.
7

Återkoppla bromsok fästet på hjulnavet och fäst det med sina bultar. Använd en momentnyckel och uttag för att dra åt bultarna till tillverkarens angivna vridmomentet. Sätt i bromsbeläggen i bromskloss bromsok fästet.
8

bort tråden som håller bromsoket till fordonet. Infoga en broms verktyg pad spridare för att komprimera bromskolvarna i bromskaliperenheten. Placera bromsoket i bromsoket fästet och montera bultarna. Använd momentnyckel för att dra bromsok bultar till tillverkarens rekommenderade specifikationer.
9

Lossa och ta tappmuttem för bromsrotorn. Montera tillbaka hjulet på navet och dra åt muttrarna med rörtång. Utför steg 2 till 9 för varje bromsrotorn behöver bytas.
10

höja fordonet med domkraft, ta bort domkraften och lägre fordonet till marken. Dra åt muttrarna med 90 ft-lbs. vridmoment med momentnyckel och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58688.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.