Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 1991 Ford Aerostar

Ford Aerostar, först introducerades i 1986 års modell, var de biltillverkare försöker konkurrera med Dodge Caravan. Den första upplagan av Aerostar hade en underdimensionerad 2,3-liters rak fyrcylindrig. Den 1991 Aerostar, på år innan en mild redesigns, försågs med antingen en 3-liters V-6 eller en 4-liters V-6, vilket gör van betydligt mer kraftfull än tidigare. De främre bromsarna på Aerostar är grundläggande skivbromsar. Byte av främre bromsbelägg på Aerostar är något annorlunda än andra fordon som bromsok finns hjälp av tappar, i motsats till bultar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Körnare
Hammer
Momentnyckel
Bungee strap
Tvingfäste
Flathead skruvmejsel
bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Lossa Aerostar främre muttrarna, ta inte åt muttrarna.
2 < p> Lyft den främre delen av fordonet med hjälp av domkraft. Placera domkraften under fordonen, helst under rälsen i ramen. Sänk domkraften, vilket gör att fordonet att vila på läktaren. Addera 3

Fortsätt lossa muttrarna och ta bort dem från framhjulen. Dra framhjulen från van.
4

Placera C-klämman över bromsoket, så den fasta delen av klämman är i kontakt med baksidan av bromsok och skruven delen är i kontakt med yttre bromskloss.
5

Dra åt C-klämman tills den inte längre kan dra åt. Denna åtgärd komprimerar bromsok s invändiga kolven, medger att insamling behövas för de nya, tjockare bromsbelägg.
6

Titta vart bromsoket ansluter till spindeln, den komponent den ansluter hjulaggregatet till fordonet, och lokalisera stiften som håller bromsoket till spindeln. Det finns två stift, en övre och en nedre
7

Placera körnare på den yttre delen av den undre bromsok stiftet och lätt knacka stansen, vid en 45 -. Graders vinkel, med en hammare , komprimerar detta låsfliken. När etiketten är komprimerad placera stansen i en direkt linje med tappen och knacka den tills stiftet falla ut ur baksidan av bromsoket. Upprepa detta steg för det andra stiftet på bromsoket.
8

Lyft tjocklek av av spindeln. Lägg märke bromsbeläggen sitter kvar på bromsoket.
9

Fäst bromsok till en upphängningskomponent, med bungee bandet. Låt aldrig ok att hänga med sin gummislang, eftersom skador kan uppstå.
10

Placera skruvmejseln under slammerförhindrande klippa, liten metallklämma, vid den nedre änden av den inre bromsklossen. Komprimera klippet genom att bända med en skruvmejsel och ta bort den inre pad. Anteckna hur dynan är placerad före borttagning måste som ny dynan placeras på samma sätt.
11

Placera flathead skruvmejsel under metallklämma på baksidan av den yttre dynan och lätt bända uppåt för att lossa klämman. Skjut vridmoment knappar, små, metall flikar på vardera änden av kudden, från skårorna i tjocklek och dra dynan från bromsoket.
12

Placera den nya inre bromsbelägg i skåran på den nedre delen av bromsok, anti-skallra klipp först, tryck nedåt på plattan för att komprimera klippen, skjut den övre delen av dynan i den övre hack i bromsoket.
13

Place den yttre plattan på rotorn genom att trycka på den tills momentet knappen sitter i skårorna i bromsoket..
14

Placera bromsok tillbaka på spindeln
15

Applicera ett lager bromsfett till bromsok stiften. Placera den nedre stiftet mellan bromsok och spåret i spindeln, göra vissa att placera flikarna så de kommer sittplats mot spindeln. Knacka lätt stiftet, med hammaren, tills flikarna sätet mot spindeln. Upprepa detta steg för övre bromsok pin.
16

Upprepa steg 4 till 15 för kuddarna på den andra sidan av Aerostar.
17

Placera framhjulen tillbaka på van och dra åt muttrarna.
18

Höj Aerostar bort av pallbockar, med domkraft, ta bort domkraften från under bilen och sakta sänka den till marken .
19

Dra åt muttrarna med 85 till 115 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
20

Tryck och släpp bromspedalen flera gånger, tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59020.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.