Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg i en Dodge Neon 2000

De 2000 Dodge Neon har främre bromsbelägg, men kan också erbjuda bakre bromsbeläggen eller bak trumbromsar (vilket innefattar skor istället för kuddar). De främre skivbromsar ta på tre gånger fler Bromseffekt än den bakre gör, så att ersätta främre bromsbelägg generellt förekommer oftare. Byta ut dynorna när det friktionen materialet blir låg kommer att hjälpa till att rädda andra bromssystem komponenter gillar de rotorerna och bromsok. Saker Du ska behov
Cinder blocket
Broms fluid sifon
Lug skiftnyckel
Car jack
Jack stand (er)
Large C-clamp
Ratchet-och socket set
metalltråd eller krok
Liten brytjärnet
Replacement pad ställa
Momentnyckel och socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Neon på en plan, hård yta. Ta bort locket på huvudcylindern och ta sedan bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en bromsvätska hävert. Kassera av vätskan och byt ut den cap till befälhavaren cylindern.

2

Place en konvulkaner block bakom en av de bakre däck om du ersätter de främre pads eller i framför en av de främre däcken om du ersätter de bakre dynorna. Applicera den parkeringsbromsen endast om du ersätter främre Pads.


3

Lossa lug nötter på den axle du bevakar ersätter bromsbeläggen på. Använd den lug skiftnyckel för att vända de muttrarna inget mer än 1/4 sväng moturs.

4

Lyft Neon med en bil domkraft och stödja den på jack står. Du kan lyfta båda sidor eller välja att lyfta och arbeta på en sida i taget.
5

Ta bort muttrarna och hjul.
6

Placera den stora C- klämma över okets hus så att överkanten av klämman är på den inre sidan av tjocklek och skruven-base av klämman är emot utombordaren broms pad plattan. Dra åt klämman långsamt att komprimera bromsok kolven helt och ta sedan bort klämman.
7

Använd Ratchet och uttag för att ta bort de två bromsok bultar. Ställ dem åt sidan. Avlägsna den bromsok kuddar från den knoge och sedan stödja den till den chassit med en metalltråd eller krok. Låt inte bromsoket att dingla från broms slang eller du kan skada den.
8

Använd en liten pry bar att avsätta de kvarhållande vingar klipp av utombordaren pad från okhus. Bänd upp den ena sidan och därefter den andra att ta av plattan.
9

Dra det inre pad (med låsfjäder) från bromsok kolv. Installera den nya inombordsmotorer pad först genom att trycka hållarfjädern i bromsoket. Installera den utombordaren pad sist, säkra ena kvarhållande vinge klipp till det yttre okhuset vid en gången.

10

Placera bromsok och Pads över rotorn. Smörj de styrbultar (icke-gängade sektionen endast) med den broms smörjmedlet tubelet inuti ersättande pads rutan. Rikta in stiften in i de bromsok och dra åt dem till 20-fot pounds med momentnyckeln och en socket (26-foot pounds för Str-4 series 2000 Dodge Neon).

11

Byt ut hjulen och placera de lug muttrarna på dubbar. Dra åt de lug muttrarna öppningssidan med däckets järnet. Lyft den Neon med domkraften tillräckligt för för att ta bort jack stativet (er) (när båda side bromsbelägg har ersatts) och sänk fordonet långsamt till marken.

12

Vridmoment de lug nuts till 100 -foot pounds med momentnyckel och lämplig hylsa.
13

Pump foten bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera igen bromsvätskenivån i huvudcylindern och tillsätt vätska vid behov. Avlägsna den konvulkaner blocket och frigör par-keringsbromsen (om tillämpligt) före prov körning för korrekt broms drift.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57646.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.