Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Auto startproblem

Om det finns en bra veva krets i bilen och den snurrar över men inte startar, det finns tre grundläggande system som måste fungera väl och bör kontrolleras. Det bränsle och luft management är en. För mycket eller för lite av någon av dessa och motorn startar inte. Andra är tändsystemet. Inte bara är en gnista som behövs för att antända bränslet, måste det levereras i tid och på rätt plats. Senast är motorn integritet. Den måste komprimera bränsle och luft, innehålla explosionen vid antändning och omvandla värmeenergi till mekanisk energi för att driva fordonet. Ett sammanbrott i någon av de tre kommer att förhindra att motorn startar. Saker du behöver
Bränsle tryckprovare
Spark testare
Visa fler instruktioner
1

Veva bilen. Lyssna på motorn. En erfaren förare bör bero på hans öron och känna ljudet av motorn. Om så det vevar ljuden är onormala, är detta en stark indikation på ett mekaniskt fel. Varje cylinder, när starka och fungerar väl, komprimerar bränsle och luft i rätt sekvens. När detta inte beror på en kamrem eller topplockspackning problem, låter allting annorlunda. Om motorn låter helt annorlunda medan du vevar, mekaniska reparationer är nödvändiga.
2

Installera en bränsletrycksmätaren. Om motorn låter som den brukar installera mätaren, vrida om nyckeln på och titta tryckindikatorn. Den bör läsas så hög som 50 psi. Se tillverkarens servicemanual för specifikationer och bränsletryck provningsförfaranden. Vissa har specs bränsletrycket så lite som 35 psi. Om det inte finns något att läsa, är bränslepumpen i tvivel. Vrid nyckeln av och på igen, och lyssna till ett kort, svagt brum i bränsletanken. Pumpen är konstruerad för att köras, sedan stänga av om fordonet inte startar. Om det inte finns någon bränsletryck och inget hum, har bränslepumpen eller pumpkrets trasig. Kontrollera att det finns bränsle i tanken.
3

Test tändsystemet. Ta en bekvämt beläget tändkabeln från ett tändstift och installera en gnista testare. Detta är ett tändstift med en alligator-clip bifogas. Kläm testaren till motorn. Detta fullbordar kretsen så att gnistan kan hoppa över pluggen elektroden. Se klippet är ansluten till ren metall för en god jord. Har en assistent vev bilen och titta på en ljus gnista. Om det inte finns någon, måste tändsystemet repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60789.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.