Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Huvudcylinder

En av de viktigaste komponenterna i en bil hydrauliska bromssystem är huvudcylindern, som vanligtvis ligger i ett fordons motorrum. När du trampar på bromspedalen, aktiverar en tryckstång en kolv i huvudcylindern, som skickar bromsvätska till alla fyra hjulen. Ett problem med huvudcylindern kan innebära total förlust av bromskraften för fordonet. De flesta bakgård mekaniker kan ersätta huvudcylindern på egen hand med rätt verktyg och know-how. Saker du behöver
Spruta
Slangar skiftnyckel satt
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
bänk skruvstäd
bromsvätska
ersätter bromshuvudcylindern
Huvudcylinder kit bänk blödning
träpinne
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på cylindern broms master, vilket vanligtvis är monterad på förarsidan av brandväggen. Ta bort lock på huvudcylindern. Ta bort bromsvätska från behållaren med en spruta.
2

bort den elektriska kontakten från huvudcylindern (om ditt fordon så är utrustat) genom att trycka in på frigöringsflikarna och dra kontakten rakt ut . Lossa bromsledningen muttrarna vid basen av huvudcylindern med en slang skiftnyckel.
3

Lossa och ta bort huvudcylinder fästmuttrar vid brandväggen eller bromsservon med en socket och ratchet . Lyft huvudcylinder rakt upp från motorrummet.
4

Placera en ersättare huvudcylinder i ett skruvstycke med behållaren öppnas uppåt. Fyll huvudcylindern med bromsvätska, men ersätter inte locket.
5

Skaffa en huvudcylinder kit bromsluftning, som finns på bildelar butiker. Trä den korta slangar som medföljde bleeder in i beslag bromsledningen vid basen av huvudcylindern och dra åt dem med en slang skiftnyckel. Placera den andra änden av varje slang till huvudcylindern.
6

Skjut huvudcylindern kolv in med en träpinne flera gånger tills inga luftbubblor kan ses fly från ändarna av korta slangar . Håll slangändarna nedsänkta i reservoaren. Fyll på behållaren som behövs under denna procedur för att hålla nivån på hela märket.
7

bort de korta slangarna från huvudcylindern med en slang skiftnyckel. Ta huvudcylindern från skruvstäd och placera den på plats i motorrummet. Dra åt fästskruvarna med en hylsa och spärrskaft.
8

Tryck ledningar kontakten (om sådan finns) på plats på huvudcylindern tills den snäpper på plats. Dra åt bromsen linje behålla muttrar på basen av huvudcylindern med en slang skiftnyckel. Fyll på behållaren med bromsvätska tills nivån når hela linjen, om det behövs. Sätt tillbaka locket på behållaren och stäng huven. Tryck på bromspedalen för att testa funktionen av bromsarna innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58947.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.