Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake Rotor Skador

Skivbroms rotorer väderexponerats och måste också tåla de extrema krafter och temperaturer som alstras vid bromsning. Som ett resultat, är de känsliga för skada. Rost och korrosion
rotorer

är gjorda av gjutjärn, som rostar. Detta är i allmänhet gnuggas bort friktionen ytan under bromsning. Under extrema förhållanden, eller om fordonet har varit inaktiv under en längre period, kan allvarliga rostskador rotorn.
Warping

Rotor skevhet oftast orsakas av felaktig åtdragning av muttrarna, sätter som ojämna spänningar på rotorn. I extrema fall kan en rotor bli skeva av den extrema värme som alstras under kraftig inbromsning.
Cracking

spänningar som alstras vid bromsning kan orsaka rotorer att knäcka . Detta är normalt förknippas med dåligt tillverkade rotorer eller lång utslitna rotorer. Ibland
Scoring

, en bit av grus kan fastna i dynan, och detta kan ha ett djupt spår, eller poäng, i rotorn. Grooves djupare än 0,06 inches i allmänhet anses för djupt, kräver rotor resurfacing eller utbyte.
Heat Kontroll

Värme från extrem inbromsning orsakar ibland delar av rotorn blir spröd och hårt. Detta kallas värme kontroll. Låg kvalitet skivor tillverkade av dålig kvalitet gjutjärn är särskilt känsliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58597.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.