Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en sändning

Det finns många skäl man kan behöva ta bort en sändning från en bil eller lastbil. Denna artikel kommer att förklara grunderna i att ta bort eller ominstallerar en sändning från en bakhjulsdriven bil. Saker du behöver
Ratchet, socklar, & Nycklar
Hammer
Skruvmejslar
Angle-grinder, oxy-acetylen fackla rigg, eller annat stål skärapparaten
Visa fler instruktioner

1

Till att börja med, finns det några aspekter av denna uppgift som är något farligt, så var försiktig. Steg 1 är att placera fordonet på en plan yta som är lämplig att lägga på. Du kommer att tillbringa en stor del av tiden under fordonet. Var noga med att chocka hjulen så att fordonet rullar inte.
2

Gå in i bilen och ta bort boot på botten av växelreglaget så att du kan ta bort växeln från toppen av transmissionen. Nästan alla reglage är olika så du bara måste undersöka dig specifik applikation för att se hur det kommer ut. Addera 3 p Om det behövs, jack fordonet upp och placera den på jack-stativ att skapa utrymme för att arbeta under.
4

Nästa koppla bort drivaxeln från växellådan och bakre drevet och lägg den åt sidan.
5

nu lokalisera och koppla bort all koppling förbindelser och ledningar anslutna till transmissionen. Vissa modeller kan eller inte kan ha ledningar, det beror bara på ansökan.
6

Nu måste undersöka mycket nära överföring tvärstag som stödjer den bakre delen av transmissionen. Vanligtvis denna medlem hålls på plats av fyra nitar, 2 på varje sida. Detta gör det smärtsamt svårt att avlägsna elementet. Du kan ta bort överföringen utan stör denna medlem, men du kommer att behöva dra hela motorn och transmissionen genom motorrummet. Eftersom du valt detta är för mycket arbete att vi kan komma tillbaka till verksamheten.
7

Nu måste du ta bort alla skruvar från bell bostäder utom för 2, en på vardera sidan bara för att hålla träns på plats för nästa steg.
8

Detta steg är den som oftast visar folk magar. Det är dags att göra några skär! Allvarligt, måste du antingen slipa av huvudet av nitar, eller klippa ut dem med hjälp av en ficklampa. Först, placera en rullande domkraft eller växellådsdomkraft under trans och palla upp det tills du har lite tryck mot transmissionen. Nu kan du börja ta bort nitarna från tvärbalken.
9

Nu när du har tvärbalken löst kan du ta bort de återstående bultarna från bell bostäder.
10

börja långsamt glida överföringen mot fordonets bakre del och var försiktig med kabeldragningen du kan ha över-såg. När du har den trans tillbaka långt nog att splines rensar tryckplatta, kan du börja sänka transmissionen och dubbelkolla att se till att allt är bortkopplad.
11

När du är säker att allt är frånkopplad fullföljande bort överföringen. Det är allt! Nu för att installera om det, bara vända dessa steg exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59883.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.