Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Rochester Quadrajet Tuning Tips

Rochester Quadrajet förgasare användes av General Motors på många av de fordon som producerades av alla sina divisioner. Den framgångsrika förgasaren var i produktion fram till införandet av bränsleinsprutning i mitten av 1990-talet. Under hela sin historia, var förgasaren som produceras i många olika konfigurationer för att passa många olika stora motorer. Vanligtvis, de inre komponenterna i förgasaren är problemfria. Problem uppstår dock från flera, yttre objekt såsom packningar och bränslekvalitet. Byt Base Packning

Ta bort de fyra bultar som håller förgasaren på plats med en liten socket set. Koppla ur bränslet och linjer vakuum och gasreglage koppling. Lyft förgasaren upp och ta bort den gamla packningen. Denna packning är tjockare än normalt eftersom den också fungerar som en isolator för att förhindra att bränsle inne förgasaren från perkolering. Perkolation orsakar ånglås och bilen startar inte förrän motorn svalnat. På grund av detta läggs tjocklek, inte packningen snabbt under normala körförhållanden. Periodisk ersättning --- cirka 40.000 miles eller normal körning --- rekommenderas.
Rengör Throttle Bore

Använd renare aerosol förgasare och frikostigt spraya och rengör förgasaren hals medan förgasaren är utanför bilen. Lack och lack ansamlas i hålet under normala körförhållanden. Även de hartsavlagringar är tunna skikt, när gasspjället är stängt, är de tillräckligt för att hämma bränsle och luftflöde. Spraya halsen av förgasaren och använda en trasa för att torka bort de upplösta materialen. Upprepa denna process tills förgasaren är ren.
Rengör Idle luftblandningen Ports

På framsidan av förgasaren, nedan där bränsleinloppet linjen är anslutna och ligger i bottenplattan, det finns två, tomgång blandning set-skruvar. De har små fjädrar bakom deras huvuden. Fjädrarna håller konstant spänning på skruvarna för att hindra dem från att vibrera av bottenplattan. Vrid skruvarna hela vägen in med en skruvmejsel tills de sittplats, och räkna antalet varv som det tog att sittplats dem. Detta nummer används för att installera skruvarna. Ta bort skruvarna och spraya aerosol renare i hålen. Täck munstycket med en trasa för att förhindra back-spray. Sätt tillbaka skruvarna, första sittplatser dem, sedan backade bort det förutbestämda antalet varv.
Byt Choke Pull-Off

Ta bort de två skruvarna som håller choken pull-off på plats. Pull-off är fastskruvad på baksidan till vänster. Det är en liten, metallisk behållare som är ansluten till en kort vakuumslang som kommer från baksidan av förgasaren. Pull-off öppnar något choken plattan när motorn först anges och det är kallt. Motor vakuum används för att dra aktivatorn stången bakåt för att skapa den lilla öppningen. Utan denna öppning, motorn "snubblar" eller misständningar på grund av för mycket bränsle. Membranet inuti dra bort bristningar över tiden på grund av motorns värme. Byt del med jämna mellanrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61653.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.