Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Motorkylvätska Läckage

Mest bilmotorer är vattenkyld, eller mer exakt, vatten-och-kemisk-behandling-kyld. Din bil, till exempel, om det är en gammal VW, använder en lösning av 50 procent vanligt vatten och 50 procent kemiska frostskyddsmedel /kylvätska. Vätskan cirkulerar via en vattenpump genom motorblocket till kylaren, där den kyls innan han återvände till motorblocket. När frostskyddsmedel pölar på marken under ett fordon, är vår första impuls att kolla kylaren, även om källan till läckan kan vara defekta slangar eller vattenpump. Ignorera inte en kylvätska läcka, gör kan leda till överhettning av motorn och eventuella fel. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
dräneringskärlet
Tänger
slangar Replacement radiator (tillval) katalog ersätter radiator (tillval) katalog Hylsnyckelsats
Ratchet Vatten skiftnyckel
pump (tillval) katalog Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och lokalisera källan till kylvätska läcka genom att först kontrollera de svarta gummislangar radiator. Leta slangarna som fäster till toppen och botten av radiatorn. Kontrollera slangar för sprickor eller andra skador. Dra åt slangklämmorna vid vardera änden av slangen med en stjärnskruvmejsel om läckan verkar komma från slutet av slangen.
2

Tappa resterande kylvätska från kylaren innan du försöker reparera. Gör detta genom att placera ett rent uppsamlingskärl under kylaren dräneringsventil. Lossa dräneringsventil med en tång. Dra åt dräneringsventil när kylvätskan är klar dränering. Avlägsna tråget från under fordonet.
3

Byt en läckande slang genom att lossa slangklämmorna på vardera änden av slangen. Skjut klämmorna bort från änden av slangen. Skjut slangen av värmeelementet beslag och motorblocket. Arbeta en envis slang med en back-och-tillbaka vridande rörelse. Byt ut en slang i omvänd ordning och dra åt slangklämmorna.
4

bort din radiator för utbyte eller reparation om det är läckan skyldige. Gör detta genom att ta bort kylarslangar som i steg 3. Ta bort fästbultarna från plasten fläktkåpa på kylaren genom att lossa dem med en hylsa och spärrskaft. Lirka försiktigt höljet runt fläktbladen och dra den rakt upp från motorrummet. Lossa och ta bort kylaren fästskruvar på sidan monteringsflänsarna av kylaren. Dra kylaren rakt upp och ut ur motorrummet.
5

Har kylaren repareras av en ansedd radiator butik eller köpa en ersättare radiator från din återförsäljare eller lokala auto delar butik. Sätt tillbaka kylaren och höljet i omvänd ordning av steg 4.
6

Kontrollera kylvätskeläckor vid botten av vattnet pumphuset, som är monterad på framsidan av motorblocket bakom fläkten. Byt ut en läckande vattenpump innan det går sönder. Gör detta genom att först ta bort fläktkåpa som i steg 4. Lossa fläktens fästskruvar från vattnet pumpaxeln med en hylsa och spärrskaft. Lyft fläkten rakt upp från motorrummet. Ta bort kylvätskeslangarna från vattenpumpen som i steg 3. Lossa och ta bort vattenpumpen behålla bultar med en socket och ratchet.
7

Dra vattenpumpen rakt bakåt från framsidan av motorblocket och ut i motorrummet. Rengör monteringsytan med en packning skrapa. Montera en ny vattenpump med en ny packning och dra åt fästbultarna. Byt ut alla slangar och andra delar demonteras genom att följa omvänd ordning av ovanstående steg.
8

Ta bort kylarlocket och placera en stor tratt i inloppet. Häll kylvätska från tråget till radiatorn. Ta bort tratten och sätt på locket. Starta bilen och låt den gå tills den når arbetstemperatur. Kontrollera om läckage och dra åt eventuella skruvar eller klämmor som behövs. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60738.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.