Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2003 Silverado s Bromsbelägg

Den 2003 Chevy Silverado s är ½-tons mickar komplett med fyra hjul skivbromsar. Den Silverado bromssystemet består av den hydrauliska huvudcylindern, bromsledningarna, bromsok, kuddar och rotorer. Medan huvudcylindern, linjer och bromsok bör pågå livet av Silverado, utformade Chevy kuddar och rotorer att slitas ut som en del av deras roll i att stoppa lastbilen. Om dina bromsbelägg är under 3 mm tjock, och du har grundläggande auto-reparation erfarenhet, byt ut dem omedelbart. Annars, ta lastbilen till en betrodd mekaniker för att få arbetet utfört. Saker du behöver
rörtång
2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Droppkar
Brake Socket Cleaner Review ställa
Caliper Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre muttrarna med rörtång. Skjut stoppklossar mot baksidan och framsidan av den högra bakhjulet för att hålla trucken på plats.
2

Lyft Silverado främre änden med domkraft. Sänk den på pallbockar. Ta muttrarna och hjul av för hand. Addera 3

Placera droppskålen under Silverado s vänstra frambromsen. Rengör bromsdamm från bromsok och rotor ytor med broms renare spray.
4

bort bromsok montering bultar med en socket set. Dra bromsok ur fästet för hand och sedan ta bort bromsbeläggen från bromsoket manuellt.
5

Skölj insidan av bromsok med bromsen renare. Se till att rengöra alla gunk och bromsdamm från kolvarna och bromsok diabilder. Lube glasen noga med vitt litiumfett.
6

Dra bromsok kolvarna med Mätmarkörverktyget och sedan installera de nya bromsbelägg. Släpp bromsok tillbaka in i fästet och skruva in med socket set.
7

Flytta över till andra sidan och upprepa steg 3 till 7 på höger främre bromsarna. Sätt hjulen och hjulmuttrarna tillbaka på Silverado när du är klar.
8

Sänk lastbilen utanför domkraften, flytta stoppklossar till höger-framdäcket och upprepa steg 1 till 7 på baksidan av lastbilen.
9

Använd momentnyckel för att dra åt alla muttrarna med 140 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58326.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.