Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter fyra hjul Rotorer bakhjulsbroms

Fyrhjulsdrift är ett system som möjliggör överföring för att driva alla fyra hjulen samtidigt tillåta framhjulen att styra fordonet. Det finns många system för att låta rattar att vända, från CV-stil axlar till hjul lederna, liknande konstruktion som kardanknutar. Manuell, mekanisk eller elektrisk nav tillåta val av två-eller fyrhjulsdrift. Det finns en mängd olika metoder för att ändra fyrhjulsdrivna rotorer, beroende på drivsystemet, men de flesta av förfarandet är vanligt bland alla typer. Saker du behöver
Repair manual
Jack
Jack står
rörtång
Fyrhjulsdrift socket
Hylsor och skiftnycklar
Hjullager greas
hjultätningar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack fordonet upp på pallbockar, se till att parkeringsbromsen är inställd. Blockera bakhjulen med träklossar underläggskilar att hålla fordonet från att rulla. Med hjälp av rörtång, ta bort hjulmuttrarna och framdäcket och ställ dem åt sidan.
2

Konsultera din manual och ta bort det yttre fyrhjulsdrift nav. Dessa kan vara manuell, mekanisk eller elektrisk. Vissa fyrhjulsdrift har inte denna typ av nav alls och kan bara ha ett lager mössa. Oavsett yttre locket ser ut, följ anvisningarna i din specifika handboken och ta bort den.
3

Använd fyrhjulsdriften uttaget att ta bort muttern och brickan som håller i navet. Det finns några olika stilar av fyrhjulsdrivna sockets, en fyra stift, en sex-klo och några andra. Dessa är ofta tillgängliga via lån-ett-verktyg program på din lokala auto-delar butik. När muttern och brickan har tagits bort, skjut navet från axeln, var noga med att fånga det yttre lagret som navet når slutet av spindeln.
4

Använda lämplig sockel, ta bort bromsoket. Använda ett bungee rep eller sköt rep, hänga tjocklek upp och ur vägen. Tillåt inte bromsoket hänga med gummi bromsledningen.
5

Ställ navet på en plan yta och med ett stort uttag eller en mutterdragare, ta bort skruvarna som håller rotorn på navet . Vanligtvis finns är fem till åtta bultar. Ta bort den gamla rotorn och montera den nya.
6

bort hjulet tätningen och de inre lagren. När du har installerat den nya rotorn på navet, bör du ha den vände med en verkstad eller en auto-delar butik. Detta kommer att göra en ny rotor trogen navet, och kommer att förhindra broms puls.
7

tillbaka lagren och packa dem med fett. Installera ett nytt hjul tätning. Sätt tillbaka alla delar med en momentnyckel för att dra åt bultarna till rätt specifikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58924.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.