Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kopplar Bilbatterier för Storage

Ofta fordon måste vara förberedd för långtidsförvaring. Lagra ett bilbatteri kräver förberedelser och eftertanke. Inte bara ska batteriet kopplas bort från fordonet, bör den tas bort från under huven för korrekt underhåll innan förvaring. Få allt rätt och batteriet bör vara OK när du behöver den vid ett senare tillfälle. Men om lagringstiden är större än ett år, överväga andra alternativ. Saker du behöver
3/8 Hylsnyckelsats
Wrench in
Bakpulver
Bucket
Nylon borst scrub-brush
Visa fler instruktioner
1

Ta ut batteriet ur bilen. Ta alltid bort den negativa (-) batterikabeln först. Detta kommer att förhindra gnistbildning. Oavsiktlig kontakt med en skiftnyckel till karossen medan du kopplar pluskabeln kan orsaka en intensiv bränna om den negativa kabeln fortfarande är ansluten. Den negativa kabeln kommer inte gnista om oavsiktlig kontakt sker.
2

Rengör batteriet med en blandning av bakpulver och vatten. Detta kommer att orsaka kokning som syran neutraliseras. Var noga med att inte låta någon rengöringslösning att träda in i battericellerna. Skölj batteriet med vatten och torka den med hushållspapper.
3

Toppa varje cell med destillerat vatten. Kranvatten är ett dåligt val på grund av dess mineralinnehåll. Använda kranvatten leder till förkalkning av plattorna. Så småningom en brygga skapas mellan plattorna, vilket orsakar en kortsluten batteri. Om batteriet är underhållsfritt, är det inte möjligt att lägga till vatten.
4

Förvara batteriet på en kall plats, inte minusgrader. Förvara inte batteriet där kraftig och långvarig värme utvecklas. Om batteriet ska lagras längre än tre månader, installera en rännil laddare. Om batteriet ska lagras längre än ett år, skrota denna och köpa en annan vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60756.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.