Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Clutch Problem

Automotive koppling problem kan vara förvirrande på grund av den tid och kostnad för att reparera problemet. Det finns dock enkla test för att ringa in vad som behövs. I bästa fall kan en koppling hydraulvätska tjänsten vara botemedlet, men å andra sidan kan en fullständig koppling ersättare kallas för. Testa det hydrauliska systemet först, och det mekaniska systemet sekund. Instruktioner
1

Leta cylindern koppling master på brandväggen nära bromshuvudcylindern. Avlägsna kopplingen locket huvudcylindern och inspektera fluiden. Om det är missfärgat och känns grynig när gnuggas mellan fingrarna, måste den spolas och ersättas. Följ stål eller plast röret från koppling huvudcylinder till kopplingscylindern monterad på transmissionen. Inspektera båda cylindrarna för oljiga återstoden orsakas av läckage.
2

Låt en medhjälpare trycker ner kopplingspedalen samtidigt undersöka slavcylindern. Slavcylindern fungerar korrekt genom att förlänga en liten stav för att pressa mot kopplingen gaffel. Om kopplingen gaffeln inte går att flytta, kommer det hydrauliska systemet måste bytas ut. Om slavcylindern är inrymt i överföringen, och kopplingen rör pedal utan motstånd, måste överföringen tas bort och det hydrauliska systemet ersätts.
3

Trampa ner kopplingspedalen och flytta överföring till andra växeln. Starta motorn, tryck på bromspedalen, sedan långsamt släppa kopplingen. En stark koppling disk och tryckplatta kommer stadigt tag och motorn kommer att rysa och dö. Om motorn inte dör, är kopplingen slirar och måste bytas ut.
4

Trampa ner kopplingspedalen med motorn igång att testa kasta ut lagret. Kastet ut lagret möjliggör en smidig övergång samtidigt frigöra kopplingen från ett roterande svänghjul. Om det finns ett morrande ljud när kopplingspedalen är nedtryckt när motorn är igång, är det kast-ut lagret defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60694.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.