Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hwo att Ändra Bromsar & rotorer på en 2003 GMC Van

Den 2003 GMC Savanna var en fullstor van, tillgänglig i 1500, 2500 och 3500-serien, med en rad olika motoralternativ. Den 2003 Savanna kom med en enda bakre hjulaxel på basmodellen, men en dubbel bakre hjulaxel var ett alternativ på 3500. Den 3500 med dubbla bakhjul har en extender hjulnav på framsidan av van. Navet förlängare gör ändrar de främre rotorerna något mer tidskrävande. Den 2003 Savanna hade sex-klacken och åtta-klacken uppställningar, med olika vridmoment specifikationer för båda. Saker du behöver
Bottle sifon (tillval) katalog Däck järn Sida 2 - eller 3-tons domkraft Sida 2 pallbockar och White paint markör eller krita
stor skruvmejsel
1/2-inch-drive breaker bar (om utrustad med nav förlängare) katalog 1/2-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-inch-drive, 6-tums förlängning (om de är utrustade med nav förlängare) katalog 1 tub skivbromscaliper fett
2 sprayburkar broms renare
Hammer (om utrustad med nav förlängare) katalog 2 bultar, M10x1.5 (tillval) katalog 9-tums eller större C-clamp
1/2-inch-drive momentnyckel
1/2-tums enhet hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
bromsrotorn och Pads Instruktioner Replacement

1

Lossa främre hjulmuttrar klacken på van, med ett däck järn. Höj framsidan av van med en domkraft. Place jack står under de främre rambalkar av van, på båda sidor av motorn. Sänk van på domkraften. Ta bort hjulmuttrar lug helt, ta sedan bort framhjulen från van. Om van är utrustad med främre navet förlängare, ta bort dem vid denna tid, med hjälp av anvisningarna i avsnitt 2 av detta projekt.
2

Installera en C-klämma runt en av de främre bromsok, så att den välvda änden av klämman är på baksidan av tjocklek och den gängade änden pressas mot den yttre bromsklossen. Stäng C-clamp något att komprimera bromsok kolv, och släpp bromsbeläggen från rotorn.
3

Ta bort bromsok-bultar med en spärr och uttag. Ta bort bromsok och häng bromsok från den främre spiralfjädern med en metall klädhängare. Ta bort de gamla bromsbeläggen, för hand, från bromsok fästet. Placera en av de gamla kuddar mot bromsok kolv inuti bromsoket. Montera Tvingfäste runt den bakre delen av tjocklek och fästplattan hos bromsbelägget. Dra åt C-klämman för att skjuta bromsok kolv helt i caliperhuset. Ta bort C-klämman och den gamla bromsbelägg. Kasta de gamla kuddar.
4

bort bromsok-bygeln från baksidan av styrspindeln, med en spärr och uttag. Avlägsna bromsrotorn från navaggregatet, för hand. Om rotorn sitter fast, infoga två M10x1.5 skruvar i de därför avsedda skruvhål i rotorn. Dra åt bultarna jämnt med en spärr och uttag för att driva rotorn från navet ansikte.
5

Smörj ansiktet av navet med bromsok fett. Installera den nya rotorn på navet och snurra ett enda lug nut på en av reglarna för att hålla rotorn på plats. Installera bromsok-monteringsfäste tillbaka på styrspindeln. Applicera röd Loctite # 272 på gängorna i Bromsokshållare bultar. Montera skruvarna och dra dem till 129 foot-pounds på en sex-bult nav, eller till 221 foot-pounds på en åtta-bult nav. Använd en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag för att dra åt bultarna.
6

Spray hela rotorn och bromsok fästet ordentligt med broms renare. Ta bort alla fabriksinstallerade rostskyddsolja från båda sidor av rotorn. Du bör använda ca 1/2 till 3/4 av den kan för att göra en rotor. Smörj klippen på bromsok-monteringsfäste lätt med fett. Detta kommer att hjälpa kuddar glida in och ut lättare. Montera nya bromsbelägg på konsolen.
7

Installera bromsok över bromsaggregatet och installera bromsok bultar. Dra åt bromsok bultar med momentnyckel till 74 foot-pounds på en sex-klack församling, eller till 80 foot-pounds på en åtta-lug montering. Ta den enda tappmuttem från ansiktet av en ny rotor. Montera navet förlängare vid denna tid, med hjälp av anvisningarna i avsnitt 2, om sådan finns.
8

Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra rotorn och pad byte på den andra sidan av van. Montera de främre hjulen på bilen och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Höj van utanför jack läktaren, sedan bort läktaren och sänk van till marken. Dra åt de främre muttrarna med 140 foot-pounds med momentnyckel och en hjulmutter socket.
9

Sitt i förarsätet i bilen och pumpa bromspedalen långsamt, 10 till 15 gånger. Om bromspedalen inte blir fast efter cirka fem pumpar, sluta pumpa pedalen och lufta de främre bromsoken.
Hub Extender Instruktioner
10

Mark navet förlängare med en vit färg markör eller krita, på den sida av extenderingsproben som vetter mot bromsoket. Gör en parallell märke på caliperhuset. Detta kommer att visa dig den exakta riktningen förlängaren måste monteras in under installationen.
11

in en stor skruvmejsel i ett av ventilationshålen i den yttre kanten av rotorn. Vrid navet förlängare att låsa skruvmejseln mot bromsoket i förhållande till din position med van.
12

Installera en 1/2-inch-drive hylsa på en av de monteringsnav extender nötter. Sätt en förlängning genom ansiktet av navet extender på uttaget. Installera en 1/2-inch-drive breaker bar på förlängningen. Vrid moturs för att ta bort den från navet extender stud. Rotera navet extender för att komma till nästa monteringsmuttern och installera sockeln därefter. Upprepa detta steg tills du har tagit bort alla muttrarna nav extender. Avlägsna hubben förlängare, med hjälp av en hammare för att försiktigt slå förlängaren utåt, om det behövs.
13

Smörj främre upphöjda området av rotorn lättvindigt. Montera navet extender så att markeringarna du gjorde tidigare linje med varandra. Installera extender monteringsmuttrarna, för hand. Dra åt muttrarna på samma sätt som du tog bort dem, men använd en 1/2-inch-drive spärr istället för breaker bar. Dra åt muttrarna till 94 foot-pounds med din momentnyckel och förlängningen och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59311.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.