Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bil fan Problem

När motorn är igång, genererar det en hel del värme genom förbränning av bränsle. Kylsystemet är utformat för att Contol att värme, och en del av detta system är kylfläkten. Bakhjulsdrivna fordon kan använda motorns effekt för att driva en mekanisk fläkt, men framhjulsdrift kräver en elektrisk fläkt eftersom motorn är monterad i sidled i motorrummet. När kylfläkten misslyckas, kan det orsaka överhettning och motorskador. Mekanisk fläktkoppling

mekanisk fläkt och koppling används på bakhjulsdrivna bilar är kopplad till motorn och drivs av vattenpumpen bältet. När fläktkoppling går dåligt, stämmer fläkten inte hastigheten hos motorn, och fläkten är oförmögen att dra luft genom kylaren. Det vanligaste symptomet på detta är en motor som överhettas samtidigt vid en stoppskylt eller i långsam trafik, men körs vid normala temperaturer när fordonet rör sig med normal hastighet och luft pressas genom kylaren öppningen när fordonet rör sig.

fläktkoppling bör ha motstånd när spunnet när motorn är avstängd. Om det visar sig fritt, måste den bytas ut.
Electric fläktmotorer

elektriska fläktar används på framhjulsdrivna fordon och sen modell bakhjulsdrift fordon är en enkel elmotor som drivs med batteri spänning matas via ett relä. De motorer är hållbara, men då och då de inte misslyckas. De motorerna slås på när motorn når en viss temperatur eller om luftkonditioneringen är påslagen

Ett enkelt test är att stänga av luftkonditioneringen på,. Fläkten ska komma på i några sekunder. Om inte, använd en testlampa för att kontrollera om det finns el att komma till fläkten. Ström matas till fläkten på en tråd, och jord på den andra tråden indikerar en dålig fläktmotor. Ingen ström till fläkten anger felaktiga elektriska kontroller, såsom en dålig switch eller en skadad kabel.
Electronic Controls

Elektriska fläktar drivs av en relä som slås av och på med antingen en sensor och dator eller genom en enkel termisk brytare. Vanliga symptom på en dålig styrkrets är en fläkt som inte få ström från reläet. Den färddator styr reläet enligt kylvätska temperaturgivare. Den termiska strömställare styr fläkten beroende på motorns temperatur och omkopplas till marken. En felaktig switch, kommer relä, sensor, eller färddator resultera i ett overksamt fläkt. Addera felsökning

felsökning är lätt. Vrid luftkonditioneringen på och kolla om makten och marken vid fläktmotorn. Om det finns ström på en tråd och jord på den andra tråden med urkopplad fläkt, är den felaktiga delen en fläktmotor. Ingen ström eller ingen jord indikerar en kontroll-krets fel.

Nu, dra ut reläet, och test för ström och jord på reläet hamnen. Du bör få avläsningar från de två power terminaler och de två jordningsklämmor. Om så är fallet, byt reläet. Om en strömterminal får ingen läsning, kontrollera och byt säkring. Om en mark ger något utslag, byt sensorn kylvätska temp eller switch.
Summary

Korrekt kylfläkten operation är nyckeln till prestanda och lång livslängd för din bils motor . Felsökning och reparation fläkt problem är enkelt och viktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59976.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.