Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1993 Saturn

De 1993 Saturn modellerna alla utvalda skivbromsar fram med kuddar. Mest Dagens bak trumbromsar, men det fanns också en del tillverkas som används skivbromsar bak och trampdynor. Medan förfarandet för att ersätta de främre bromsbelägg är generellt universell mellan alla 1993 Saturn-modeller, det finns en signifikant skillnad när du byter bakre dynorna. Kolven av bromsok måste skruvas i bromsoket borrningen i stället för komprimerad i den för att göra plats för de tjockare ersättande dynorna. Saker du behöver
Lug Brick skiftnyckel
eller liten längd av två och fyra wood (för bakbromsarna) katalog Bil jack
Jack står
Box-end
skiftnyckel set Små spett
Kraftig wire
4-tums C-klämma (främre bromsbelägg endast) katalog bromsok kolv tillbakadragande verktyg (bakre dynorna endast) katalog Byte bromsbelägg och stoppbygel set
Bromskloss silikonbaserat glidmedel
Bromskloss anti-squeal sprej
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant yta som är lämplig för att lyfta bilen på pallbockar. Ta bort navkapslar med rörtång genom att lossa lug locken på Saturnus. Dra åt parkeringsbromsen endast om du ersätter de främre bromsbelägg. En tegelsten eller en bit av två och fyra kan användas för att kila in framför en av de främre hjulen Vid byte bak bromsbelägg. Knäck muttrarna löst med rörtång och vrida
2

muttrarna moturs precis tillräckligt för att säkerhetskopiera dem från fälgen.
3

Höj Saturnus med domkraft och stödja den på pallbockar under ramen järnväg. Använd nypa /rocker panel om att ersätta de bakre dynorna. Upprepa för båda sidor så axeln är helt upphöjd från marken.
4

bort muttrarna och ta bort hjulen.
5

Använd en box-end skiftnyckel för att ta bort de övre och nedre bromsok stift.
6

Bänd tjockleken av av dynan och tjocklek förankringskonsol användning av en liten brytjärnet.
7

Använd en längd av tunga tråd för att knyta runt oket och sedan stödja det till spiralfjädern på staget.
8

Använd en 4-tums C-klämma för att komprimera den främre bromsok kolv inåt genom att placera toppen av klämman på baksidan okhuset och enheten av klämman inuti ihåliga bromsok kolv. Dra åt klämman långsamt. För bakre bromsok, använd bromsok tillbakadragande verktyget för att vända kolven inåt och passa in skårorna på kolven klockan 9 och 03:00 med bromsok stående upprätt.
9

bort den övre och lägre bromsbelägg klämmorna på bromsok ankaret. Använd spett för att bända bort dem om det behövs och sedan kasta de gamla klippen.
10

Installera de nya övre och nedre klämmorna på bromsok ankaret och sedan använda ett tunt lager av silikon-baserade broms smörjmedel på säten bromsbelägg på klippen.
11

Spray en jämn mängd av anti-squeal broms spray på fästplattorna av bromsbeläggen och sedan låta tre till fem minuter för spray härda. Sätt i bromsbeläggen i sätena i bromsok förankringsplattan.
12

bort bromsok från tunga tråd och sedan placera den över dynorna och förankringsaggregat. Applicera ett jämnt lager av silikon-baserade bromsen smörjmedel till den ogängade delen av bromsok stiften och sedan anpassa dem i bromsoket. Dra stiften till 37-fot pounds med en hylsa och momentnyckel.
13

Upprepa steg 5 till 12 för den andra sidan av axeln. Alltid ersätta bromsbelägg i kompletta set, både inre och yttre kuddar för varje vänster och höger sida på samma axel.
14

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Använd rörtång för att dra åt muttrarna så att de är i jämnhöjd med navet och sedan höja Saturnus med en domkraft tillräckligt hög för att ta bort jack läktaren - en sida i taget. Sänk bilen till marken.
15

Dra åt muttrarna i ett korsvis med momentnyckel och en socket 100-foot pounds. Byt navkapslar.
16

Pump foten bromspedalen flera gånger för att förlänga den komprimerade bromsok kolvarna och sits kuddar till rotorerna, och sedan lossa parkeringsbromsen eller ta bort tegel eller trä före prov -köra fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58086.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.