Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bromsservo på en Chevy Truck

Under 1950 och 1960, var de flesta bilar är utrustade med manuella bromsar, och bromsning var en ganska knepig uppgift. Sedan bromsservon infördes, med vakuum från motorn för att ge extra kraft till pedalen, minska mängden tryck som föraren måste utöva. Om det finns ett vakuum läcka i din booster, eller det är inte bra resultat, måste du ta bort den. Det tar ungefär en halvtimme. Projektet bil är en 2001 Chevrolet Silverado. Processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8-tums kardanknut för ratchet
Flathead skruvmejsel
Ficklampa

Visa fler instruktioner
1

Pop huven och skruva isär huvudcylindern från bromsservon med skiftnyckel set. Huvudcylindern är den del som har alla av broms-linjer som löper in i den. När det är låste upp, dra den framåt bort av booster och låt den hänga.
2

krypa under instrumentbrädan och använda ficklampa för att lysa upp överst på bromspedalen. Följ pedalen vertikalt i instrumentbrädan med ljuset. Du kommer att se ett klipp som håller ihop växeln bromsljus och anslutningen till booster. Använd skruvmejsel för att bända bort den här klippet, sedan placera den åt sidan. När den är avstängd, kan du koppla ur kopplingen och bromsen ljusomkopplare genom att dra dem från pedalen.
3

Använd 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag för att ta bort de fyra skruvarna som håller bromsförstärkare till brandväggen. Du kan behöva en 3/8-tums kardanknut på slutet av spärren för att komma in i några av de mindre utrymmen.
4

Gå under huven igen och dra bromsservon ut från brandväggen , med hjälp av händerna. Boostern är nu befriad från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57497.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.