Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2007 VW Jetta 2,5 Rear Brake Pad

Under 2005 gav Volkswagen Jetta en betydande makeover, eliminerar Jetta enkla styling, som hade varit dess stöttepelare sedan dess release i 1980, och införa en modern och sportig design. 2007 års modell var en ned år för Jetta, som Volkswagen hade att eliminera 1,9-liters turbo-dieselmotor från sitt sortiment - ett populärt alternativ för bränsle ekonomi-samvete köpare - på grund av avgaskrav. Byta den bakre bromsbelägg på 2007 Jetta 2.5 är inte mycket annorlunda än för de flesta andra bilar, med undantag för de typer av begagnade bultar. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
Bungee strap Torx- bitars Hylsnyckelsats
Hex-bitars hylssats
Nya rotorer (tillval) katalog Momentnyckel
Nya bromsbelägg
bromsok kolv Tool Review 1 qt. DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna Jetta huva, och skruva bort locket från huvudcylindern. Sifon ut ungefär hälften av vätskan från huvudcylindern reservoar, med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa hjulbultarna på bakhjulen, med en spärr och uttag. Lyft den bakre delen av Jetta i marken, med hjälp av en domkraft, och position pallbockar under bakvagnen. Sänk Jetta på domkraften. Ta bort hjulskruvarna och dra bakhjulen utanför fordonet Addera 3

bort de två bromsok bultar, med en Ratchet och uttag, medan du håller bromsoket pin -. Hylsan som bromsok bult skruvas in - från svarvning med en kombination skiftnyckel. Dra bromsok utanför bromsok fästet, och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee strap
4

Dra bromsbelägg från bromsok fästet och dra slammerförhindrande klipp. - de tunna metall shims ovanför och nedanför bromsbelägg -. från bromsok fästet
5

Ta bort de två Bromsokshållare bultar, med en spärr och Torx-bit sockeln och dra bromsok fästet utanför bakre navet. Ta bort de två skruvarna som håller rotorn på navet, med en spärr och hex-bitars socket. Dra bromsrotorn utanför navet.
6

Inspektera rotorn för synfel, inklusive sprickor, hot spots, områden mark och djupa spår. Om defekter, byt rotorn med en ny.
7

Linje bulthålen i rotorn med bulthålen i navet, och tryck rotorn på navet centrum ringen tills den kommer i kontakt navet. Dra åt rotor-skruvarna och dra sedan åt dem med en spärr och hex-bitars socket.
8

Ställ bromsok fästet tillbaka på Volkswagens navet och dra åt konsolens fästskruvar. Dra åt fästet-fästbultarna till 66 foot-pounds, med en momentnyckel och Torx socket
9

Installera nya anti-skallra klipp -. Medföljer bromsbeläggen - på den övre och undre delar av bromsok fästet. Dessa klipp kan endast passa i en riktning för att förhindra felaktig installation. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
10

Twist bromsok kolven medurs medan du trycker det inåt, med hjälp av ett bromsok kolv verktyg. Denna process varierar kraftigt, beroende på vilken typ av verktyg använder, så hänvisa till verktygets anvisningar för detaljerna.
11

Ställ tjocklek på bromsok fästet och dra åt bromsok bultar på plats. Dra åt bromsok bultar till 26 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag för att vrida bulten, medan du håller bromsok stiftet fortfarande med en kombination skiftnyckel.
12

Upprepa steg 3 till 11 för att ersätta bromsbelägg och rotor, om det behövs, på den andra sidan av Jetta.
13

tillbaka bakhjulen på Jetta knutpunkt, och dra åt hjulbultarna. Lyft den bakre delen av Jetta av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av fordonet till marken. Dra åt muttrarna 80 foot-pounds, i ett kors och tvärs mönster, med en momentnyckel och uttag.
14

Tryck och släpp upp bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern, och lägg DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" linje.
15

Ta gammal bromsvätska i den lilla behållaren till en använd -auto-fluid återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer tar denna gamla vätskan kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59264.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.