Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Inspektera och ta bort bromsbeläggen på bilen


Bromsar är en viktig säkerhetsfunktion på alla bilar. Det är nödvändigt att regelbundet inspektera och ta bort bromsbeläggen från bilen för att se till att bromsarna bär ordentligt. Följ dessa allmänna riktlinjer för att inspektera din bromsbelägg. Saker du behöver
Jack står
rörtång
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Jack bilen upp på pallbockar. Ta bort navkapslar från hjulet. Ta bort däcket från bilen med hjälp av rörtång för att lossa och ta bort muttrarna.
2

Leta returfjädrarna på vardera änden av bromsarna. Pressa returfjädrarna tillsammans för att frigöra bromsbeläggen. Ställ fjädrarna åt sidan på en säker plats eftersom du behöver dem för att bromsa ihop igen.
3

Avlägsna den inre bromsklossen. Borsta bort damm från dynan.
4

visuellt inspektera den del av bromsbelägg som kommer i kontakt med hjulet. Den bromsbelägg bör vara samma tjocklek hela med några repor eller märken.
5

Kontrollera bromsbelägget anslutningar som håller bromsbelägg tillsammans är intakt och inte löst. Mellanlägget eller baksida, av bromsbelägget ska inte visa några tecken på slitage heller.
6

Upprepa steg 3 till 5 på utsidan bromsklossen. Återigen alla bitar ska visa jämnt slitage och inte har några lösa delar. Det bör inte finnas några tecken på separation i metallbitar.
7

Sätt bromsbeläggen på plats igen. Säkert sätt tillbaka returfjädrarna. Sätt tillbaka hjulet på bilen och sänka den till marken. Kontrollera bromsarna innan trafiken för att se till att bromsarna fungerar som de ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56829.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.