Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Det bästa sättet att blöda Brake Systems

Automotive bromssystem fungerar med hydrauliskt tryck. Linjerna cirkulera bromsvätska, som driver kolvarna i broms församlingar. Om luft kommer in detta slutna system kommer bromsarna inte att fungera korrekt. Om du utför reparationer på bromsdelarna som kräver att du kopplar bromsledningarna, eller om du tillåter vätskan i bromshuvudcylindern att falla för lågt, måste du lufta bromsarna för att avlägsna luft. Även om platsen av komponenter varierar beroende på märke och modell på fordonet, förblir den grundläggande proceduren densamma. Saker du behöver
Rags
bromsvätska
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Wrench
Plastslang
Container
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven och rengör huvudcylindern och huvudcylinder mössa. De flesta huvudcylindrar är märkta "Brake Fluid Only" och är en metall-eller plastbehållare. De är vanligtvis placerad på förarsidan av motorrummet, i närheten av brandväggen. Öppna locket (du förmodligen vill göra detta med en trasa i handen) och kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om det är under "Full"-märket, lägg bromsvätska enligt uppgifterna från bilens instruktionsbok. Stäng locket.
2

Lossa muttrarna på alla hjulen med bilens lug skiftnyckel. Lyft bilen och stödja alla fyra hjulen med en pallbock. Placera domkraften under de nedre länkarmarna på framhjulen, och axeln på bakhjulen. Höj läktaren tills de kontaktar fordonet, och sakta sänka domkraften tills vikten vilar på pallbockar. Slutför bort muttrarna och ta av alla hjulen. Om du bara har en enda pallbock, kan man blöder en bromsanordning i taget, även om det kommer att ta avsevärd längre.
3

Lokalisera avluftningsventilen på bromsoket, avslöjas när du ta bort hjulet. Det är en liten ventil med en mutter, vanligtvis täckt av ett gummi dammkåpa. När du har hittat avluftningsventil, fästa slangen genom att dra den över ventilen och placera den andra änden i en behållare för att fånga dränering vätska. Slangen gör det lättare att rikta flödet av läckande bromsvätska.
4

Direkt en assistent för att komma in i bilen och pumpa bromspedalen tills pedalen är svårt, och att sedan hålla pedalen nedtryckt . Öppna avluftningsventilen hjälp av en skiftnyckel och låta luften komma ut. Stäng ventilen och rikta assistent Upprepa pumpningen proceduren. Öppna ventilen igen, och stänger den när luften har rymt. Upprepa detta steg tills endast bromsvätska läcker från ventilen när du öppnar det. Ta bort slangen och sätt tillbaka dammskyddet.
5

Kontrollera igen huvudcylindern och lägga bromsvätska vid behov.
6

Upprepa proceduren på de tre andra bromsaggregat, kontrollera vätskenivån i huvudcylindern varje gång.
7

tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Hissa upp bilen med domkraft tills du kan ta bort domkraften och sänk bilen. Dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58711.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.