Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en ABS Bil

Oron ändra kuddar på en ABS-utrustat fordon omfattar skador till modulatorn ventilaggregatet grund skräp i systemet, luft i systemet på grund av felaktig blödning och luft som oavsiktligt introduceras i systemet när pumpmotorn trycksätter ackumulatorn efter dynan ersättare. Dessa problem kan undvikas genom att följa korrekta förfaranden. Servicemanualen specifik för fordonet bör alltid rådfrågas innan arbetet påbörjas för att identifiera blödande sekvenser och procedurer. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
bromsvätska
Bromsbelägg
Metric skiftnyckel satt Kundservice manuell
Visa fler instruktioner

1

höjer säkert på fordonet, med en domkraft, och placera en pallbock under ramen. Sänk fordonet på stödbenet så att domkraft inte stödjer fordonets vikt. Avlägsna hjulet och lagra muttrarna, tillsammans med hjulet, på en säker plats för att förhindra förlust av muttrarna och snubbling.
2

bort bromsok bultar från bromsok, och lyft bromsok från konsolen. Ta bort elektroderna från fästet, och spara några klipp eller shims som på den gamla pad set för användning på den nya pad set. Dessa clips och shims är avgörande för tyst bromsfunktion, inte kasta dem inte ersättare finns
3

Öppna luftningsskruven, och komprimera bromsok kolv tillbaka in kolvborrningen i. okets hus. Låt eventuell vätska som förflyttas för att köra i dräneringstråget, och stäng luftningsskruven när kolven är helt komprimerad. Att göra detta kommer att förhindra skräp fastnar i bromsok hålet från att skickas via ABS-systemets modulator ventil församling.
4

Montera clips och shims från de gamla kuddar på den nya uppsättningen, och installera den nya kuddar på fästet. Installera tjocklek över dynorna, och skruva det säkert till bromsok fästet.
5

Toppa huvudcylindern med ny vätska, och vrid nyckeln till körläge utan att starta bilen. Detta kommer att tillåta att fordon som är utrustade med pumpmotorerna att trycksätta systemet utan att tömma huvudcylindern helt. Pumpa på bromspedalen flera gånger för att utöka bromsok kolvarna i sina hål.
6

tillbaka hjulet och sänk bilen till marken. Starta motorn och provkörning för att kontrollera reparationen. Om systemet behöver luftas, servicemanualen för rätt ordning och eventuella särskilda förfaranden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57546.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.