Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 1972 350 CI Corvette Motor

Om din senaste bilprojekt bygger om motorn på en 1972 Chevrolet Corvette, kommer du att arbeta på ett av tre alternativ. Den lägre prestanda motorn är L48 350-kubik-tums, åtta-cylindrig. L48 har ett kompressionsförhållande på 8,5-till-1, 200 hästkrafter vid 4.400 rpm och 300 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm. Den mellersta prestanda motorn är den LT1 350-kubik-tums, åtta-cylindrig. Det LT1 har ett kompressionsförhållande på 9,0-till-1, 255 hästkrafter vid 5600 rpm och 280 foot-pounds av vridmoment vid 4000 rpm. Det tredje alternativet är prestanda kört 454-kubik-tums Turbo Jet LS5 big block åtta cylinder. Det LS5 har ett kompressionsförhållande på 8,5-till-1, 270 hästkrafter vid 4.000 rpm och 390 foot-pounds av vridmoment vid 3.200 rpm. Saker du behöver
Motor stativ
SAE hylsnyckelsats
momentnyckel
tätningsmedel
packningssats
Kolvringar
Kolvring kompressor
huvudlagren
kolvring tång
Rod kullager
Assembly Lube
Mallet
Visa fler instruktioner
1

Montera motorn säkert på motorns stativ. Ta isär motorn och inspektera alla demonterade delar för slitage eller skada. Leverera motorblocket och komponenter till en professionell motor bearbetning anläggning. Har motorblocket rengjorda, och nya frysa pluggar och nya kamaxellagren installerade. De topplock behöver ventilen ersättas sätena, och ventilerna rengöras eller bytas.
2

tillbaka motorblocket tillbaka till motorns stativ. Rotera sidan motorns luftintag nedåt. Coat tidskrifter på kamaxeln med montering lube. Stadigt driva kamaxeln genom centrum av blocket.

Installera det bakre huvudpackningen med läppen av tätningen inuti blocket för att förhindra oljeläckage. Coat huvudlagren med montering lube. Placera huvudlagren i sadlarna på motorblocket. Ta tag i vevaxeln ordentligt och ställ in den i sadlarna. Coat de viktigaste cap lager med montering glidmedel och installera dem i de viktigaste caps. Placera de viktigaste lock i rätt ordning på vevaxeln. Den bakre huvud mössa kommer att installeras med oljepumpen. Montera oljepumpen, oljning axel och plasthylsa. Använd momentnyckel med korrekt SAE uttag för varje bult.

Vridmoment oljepumpen bult 65 foot-pounds. Dra de inre viktigaste bultarna till 70 foot-pounds och de yttre viktigaste bultar cap till 65 foot-pounds.
3

Rotera sidan motorn fyll. Montera kolvringarna på kolvarna med tång kolvringen. Börja med oljan ringen, då den torkar ringen, och slutligen kompressionsringen.

Kolvringen Kompressorn komprimerar ringarna och tillräckligt med utrymme för att installera kolvarna i motorblocket. Placera varje kolv till rätt cylinder och knacka försiktigt med klubban. Vägleda kolvstänger till vevaxeltapparna. Passa inte stavarna mot vevaxeln.

Rotera motorsidan oljetråget upp. Coat vevstaken lagren med montering lube. Nå genom botten av motorblocket, och installera stången lagren på kolvstängerna. Något skjuta eller trycka kolvarna till vevaxeltappen. Montera kolven lagren vevstaksöverfallet in locken kolvstång. Placera locken kolven stång på vevstaken dubbar. Vridmoment kolven vevstake caps till 45 fot-pounds för 3/8 bult eller 35 fot-pounds för 11/32 bult.
4

Placera kugghjulen till framsidan av motorblocket . Rada upp inställningsmärkena och installera kamkedjan. Montera vevaxelns främre tätningen, transmissionskåpan och timing packning. Dra åt bultarna transmissionskåpan till 6 foot-pounds.

Ställ packningen oljetråget på motorblocket. Lay oljetråget på motorn, och dra åt bultarna oljetråget 12 foot-pounds. Rotera motorblocket tillbaka till oljetråget nedfällt läge.

Coat kamaxel lyftare med montering glidmedel och placera dem i motorblocket. Installera huvudet packningar och ställ cylinderhuvudena på ytan av motorblocket. Dra åt topplock till 65 foot-pounds. Montera stötstänger i spåren på topplocken. Använd montering lube bör på varje kontaktpunkt tryckstängema. Installera vipparmarna på pinnskruvarna. Dra åt muttrarna vipparm, och ställ in ventilspelet.
5

Placera en smal sträng av tätningsmedel på framsidan och baksidan av motorblocket mellan topplocken. Placera packningarna insugningsröret på topplocken. Installera insugningsröret på toppen av motorblocket. Dra åt bultarna insugningsröret till 30 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62179.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.