Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vem uppfann ABS bromsar?

ABS bromsar (låsningsfria bromsar) har funnits sedan slutet av 1920-talet, men det var inte förrän flera år senare som de framgångsrikt har utvecklats för bilar. Flera personer, som börjar med Gabriel Voisin, bidrog till att utveckla ABS, som först skapades för flygplan. Historia

Gabriel Voisin uppfann de första låsningsfria bromsar in 1929 för att lösa problemet flygplan hade med bromsning, eftersom det är nästan omöjligt att tröskeln broms på ett flygplan.

Tidsplan
p Det tog nästan ett decennium efter de första ABS-bromsar för bilar har utvecklats under 1960-talet fram till de första tillförlitliga sådana bromsar uppfanns.
Förebyggande /Lösning

brittisk-baserade Jensen FF och Ford Zodiac var de första kommersiella fordon med ABS bromsar, men var dyra. och opålitlig. Den 1971 Chrysler Imperial hade den första tillförlitligt system med Bendix Corporation "Visst Brake" systemet.
Effekter

General Motors lagt sin "Trackmaster" låsningsfria systemet i 1971 som ett alternativ på bakhjulsdrivna Cadillacs. Robert Bosch och Teldix första för-hjul ABS-bromsar debuterade 1978 på Mercedes-Benz S-klass.
Betydelse

De första elektroniska /hydrauliska ABS-bromsar för motorcyklar debuterade 1988 med BMW K100. Inom 10 år, lanserade Honda och Suzuki motorcyklar med låsningsfria bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57161.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.