Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar skivbromsar bak

En liten nackdel med skivbromsar är att skivbromsar bak också måste införliva den mekanism parkeringsbromsen, och detta gör tjänsten lite mer komplicerat. Oavsett, kan fordonsägare rädda sig pengar genom att lära de relativt enkla grundläggande bakre skiva förfaranden broms service. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Säkerhet står
bungee rep
mutterdragare
Mallet
Skruvmejslar
bromskolvens upprullningsdon
Fint graderad linjal
Bromsskiva mikrometer
Replacement bromsbelägg
Replacement bromsskivor
bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Sätt en automatisk växellåda i parken, eller sätta en manuell växellåda i första eller backväxel. Ställ inte parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen för att förhindra att fordonet rullar. Lossa muttrarna ungefär ett helt varv vardera. Jack fordonet och stödja det säkert på en säkerhet monter. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

bort de två bromsok bultar. Vissa modeller har gummikåpor över bromsok skruvskallar. Om dessa finns, bända eller dra bort dem, noga med att inte skada dem. Grip bromsok och vicka den fram och tillbaka några gånger för att sprida bromsbeläggen något, lyft sedan bromsok bort skivan och häng den ur vägen på en tråd krok eller ett bungee rep. Var noga med att inte vikas eller sträcka den flexibla broms slang.
3

Bänd eller dra bort eventuell klämmorna som håller bromsbeläggen i bromsoket. Var försiktig så att du inte skadar klippen så att de kan återanvändas. Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

Skjut bromsok kolv tillbaka in i cylindern med en broms kolv upprullningsdon. Placera det vridbara på änden av sårhaken spindeln på kolvytan och placera metallplattan av sårhaken mot den inre ytan av den yttre bromsok ramen. Vrid indragarens medurs för att föra spindeln och tvinga kolven tillbaka in cylinderloppet. Var försiktig att inte klämma tätningen gummistövel mellan kolv och cylinder.
5

Dra skivan från navet. Vissa skivor har behålla bultar eller skruvar. Ta bort dessa om de är närvarande. På övriga modeller finns det ett centralt nav mutter som måste tas bort innan du tar ut skivan. Om skivan är svår att avlägsna, kontrollera först för att vara säker på att parkeringsbromsen är avstängd. Om skivan sitter fast på navet, knacka i mitten på skivan med en hammare för att lossa den. Slå inte skivans yttre kant eller bromsytan området.
6

Mät bromskloss beläggtjocklek med en fint graderad linjal. Om det är mindre än tillverkarens rekommenderade minsta beläggtjocklek, eller om beläggen är skadade eller ojämnt slitna, byt ut elektroderna. Minsta rekommenderade beläggtjocklek kan hittas i tillverkarens verkstadshandbok eller eftermarknaden motsvarande reparationshandbok, eller så kan du fråga på en Biltema. Skivans tjocklek med en bromsskiva mikrometer vid
7

Mått flera ställen runt skivan och jämför den mot tillverkarens rekommenderade minsta tjocklek som anges i butiken handboken. Om en butik handbok är inte tillgänglig, kontrollera den yttre kanten av skivan som den minsta tillåtna tjockleken ofta stämplas in i metallen i den yttre skivan fälgen. Byt ut skivan om den uppmätta tjockleken understiger det specificerade minimivärdet, eller om det är djupt gjorde, skeva eller spruckna. Eventuella mindre skiva skador kan repareras genom att ha skivan bearbetas vid en broms butik eller bildelar butiken.
8

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Coat bromsok bultar med bromsen fett innan du sätter dem i bromsoket fästen. Starta fordonet och testa bromsverkan. Byt hjul och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58416.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.