Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är orsakerna till överhettning i Honda Accord?

Honda började göra Accord 1976 och fortfarande gör det som av 2010. Den Accord fick snabbt ett rykte det fortfarande åtnjuter: en av de bästa medelstora gjorts ekonomi bilar och en av de mest populära. Oavsett kvalitet, precis som alla bil, ges tillräckligt med tid och användning, kommer den att börja ha problem. En sådan fråga är överhettning, vilket kan orsakas av ett antal frågor. Låg Motor Oil

Brist på motorn är det värsta och potentiellt allvarligaste orsaken. Värmen i bilen är skapad av två saker: detonationen av bränsle och friktion. Olja skyddar vitala motordelar från friktion skador. Utan olja, kommer din motor överhettas och beslagta eller på annat sätt vara helt förstörd. Det finns några sätt ditt Accord kan skadas av en brist på motorolja. Om din bil bränner olja på slitna ringar och motorslitage och oljan ersätts inte, naturligtvis kommer det att bli lågt. Ju mindre olja din motor har, desto mindre skydd den kan ge. Med låg olja, så småningom bilen kommer att överhettas under normal drift. Eller, kan det tyckas att köra bra men sedan överhettas om motorn arbetar hårdare med låg olja. Ett annat sätt är en katastrofal delar misslyckande, vilket tömmer olja, t.ex. en brusten oljetråget. Kanske den mest olyckliga sättet är att börja byta olja, och på något sätt glömmer att sätta tillbaka i. Det låter omöjligt, men det händer. Oavsett orsaken, om din bil har låg olja, kommer det överhettas, och om det inte är tillåtet att svalna omedelbart, kommer det att orsaka allvarliga skador. Addera Vätskor

Medan oljan är den mest kritiska vätskan, du behöver andra också. Din Accord behöver vatten eller kylvätska i kylaren. Det kan låta bakvända, men din Accord är benägna att överhettning i kallt väder eftersom vattnet i radiatorn kan frysa, upphör med sin kylfunktion. I kallt väder, behöver du anti-frysa för att hålla din radiator arbetar.
Termostat

Din Accord har en termostat som mätare kärntemperaturen i motorn så att motorn kan modereras. Om termostaten bryter eller slits ut, det finns ingen återkoppling till ditt kylsystem, vilket kommer att resultera i överhettning.
Övriga delar

En trasig eller lös rem kan orsaka du fläktrem till felfunktion. Detta kan inte orsaka överhettning i alla väder, men det kommer definitivt att leda till överätande i varmt väder. Felaktiga vattenpumpar är också vanliga syndarna. Utan en fungerande vattenpump, du bilens flytande kylsystem inte cirkulerar tillräckligt snabbt för att avleda värme. Kylaren i sig kan i princip bära ut, eller kärnan kan bli igensatt, begränsa flödet av kylmedel och orsakar överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61253.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.