Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bakre rotorn

De bakre rotorerna på din bil är ofta skadade från en överbelastad bagageutrymmet eller dra last på en regelbunden basis. Detta skapar en påfrestning på bromssystemet på grund av bilens ökade vikt. Ett vanligt tecken på defekta bakre rotorerna är ljudet av metall slipning när du gör en sväng eller lätt bromsa. Du kan också finna det svårare att stanna vid kortare avstånd. Med några grundläggande verktyg, kan du ta bort någon av de bakre rotorerna själv. Den totala reparationstiden om du tar bort dem båda bör vara ungefär 90 minuter. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
rörtång
hydraulisk domkraft
Jack står
Hylsnyckelsats
5-liters hink
stjärnskruvmejsel (tillval) katalog
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul blocket ordentligt i position framför båda bilens framhjul.
2

Lossa muttrarna på den bakre förarsidan däck inte mer än ett halvt varv med en rörtång. Placera en hydraulisk domkraft under ramen skenan framåt av däcket. Höj ditt fordon 12 till 15 inches. Placera en pallbock på vänster hydraulisk domkraft för att stödja fordonet under reparationen. Addera 3

Ta bort alla muttrarna för hand, och skjut sedan däcket från hjulet dubbar. Om muttrarna är fortfarande för hårt för att ta bort för hand, lossa dem igen med din lug skiftnyckel. Rulla däcket borta från din närmaste arbetsområdet och lagra muttrarna på en säker plats.
4

Inspektera bromsoket innan du tar bort den. På de flesta fordon bromsoket bultar på ett fäste. Monteringskonsolen monteras normalt på styrspindeln. För att ta bort rotorn, behöver du inte ta bort bromsoket, utan du måste skruva isär fästet. Tjockleken har två skruvar som håller fast den på fästet, och konsolen har två skruvar som håller fast den i styrspindeln.
5

Ta bort de två skruvarna som håller fästet på plats med hylsnyckel . Ställ en 5-liters hink i hjulhuset intill fästet. Använd båda händerna, lyft upp hållaren vertikalt från hjulet och sätter ner på hinken.
6

bort bilens rotor genom att greppa den på båda sidorna, och sedan dra ut den av hjulet dubbar . Upprepa hela denna process att ta bort passagerarens rotorsidan bak samt om så önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58260.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.