Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar en Dodge lastbil Broms

Mest Dodge lastbilsmodeller är utrustade med skivbromsklossar på framhjulen och skor broms på bakhjulen. Skivans bromsbelägg stoppa framhjulen från att vridas genom att applicera friktion till varje sida av broms rotorer. Bromsbackarna stoppa bakhjulen från att vridas genom att applicera friktion till den inre ytan av bromstrumman. De bromsbelägg och bromsbackar slits ner med tiden och måste bytas ut. Byt ut elektroderna och skor innan bromsen godstjocklek når 1/8 tum. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Brake pad kit
Momentnyckel
Bromsfjäder borttagningsverktyg
Bromsfjäder hållare borttagningsverktyg
Bromsbackar kit
Visa fler instruktioner
Hur man monterar ett bromsbelägg
1

Sätt den inre och yttre bromsbelägg in klämmorna inne bromsen bromsoket. Inspektera bromsen rotor för skador, såsom spårstickning och slitage. Om skadan är stor, byt ut rotorn. Om skadan är minimal, har rotorn maskin-vände med en mekanisk verkstad. Om rotorn har inga skador, lämna rotorn ensam.
2

Skjut bromsok över rotorn och på bromsok mount. Skruva fast de två bakre bromsok montering bultar på baksidan av bromsoket. Dra åt bromsok bultar med Ratchet och uttag.
3

Slutför åtdragning bromsok bultar till 25 foot pounds med en momentnyckel och en socket. Skjut hjulet på navet och vrid muttrarna på klackarna tills hjulmuttrarna är åtdragna. Addera Hur man monterar en bromsback
4

Tryck på bromsfjädern trotjänare från gamla bromsback med gummiklubba. Knacka nya trotjänare bromsfjädern genom den nya bromsen skon. Montera hållaren klippen tillbaka över framsidan av hallarna med fjäderhållaren verktyget. Vrid verktyget medurs tills hållarklämman låser på hållarna. Placera bromssko tillbaka på fästplattan och sätt tillbaka spaken till de bakre bromsbackarna med handen.
5

sätta tillbaka den nedre hold-down fjädrar över fjäderhållarna och i hålen på fästplattan med fjädern borttagningsverktyg. Kontrollera att båda ändarna av fjädrarna är fästa vid bromsskon och stödplattan.
6

Sätt tillbaka de bästa returfjädrar till toppen av bromsskon och fästbulten på toppen av den fästplattan med bromsfjädern borttagningsverktyg. Titta över bromsen skon att säkerställa att all bromsverkan maskinvara är korrekt installerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59133.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.