Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för att ersätta en Bromsback

Bromsbackarna är mycket svårare att ersätta än bromsbelägg. Används främst på bakhjulen, trumbromsar använda skor som arbetar med parkeringsbromsen och är en del av en enhet som använder flera källor och spakar. Den exakta inställning och hur du tar bort och installerar skorna kan variera något på en viss modell. Kontrollera med din mekaniker innan du arbetar på din fordonets bromsar. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Färg /krita
Spetstång
Bromsklossar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
bort bromsbackar
1

Lyft den bakre delen av bilen och stödja den på pallbockar, ta sedan bort båda bakhjulen.
2

Markera bromstrumma förhållande till navet med tvättbar färg eller krita för att kontrollera dess dynamiska balansen inte förändras vid ominstallation. Slip trummans främre änden av dubbar.
3

Rengör bakbroms församling med broms renare spray, med ett avlopp pan att fånga återstoden.
4

Koppla ställdonet våren, vilket är nära toppen av bromsen, på justerdonsarmen baktill skon med nål-tång. Avlägsna tillbakadragningsfjäder nära botten av enheten från skorna.
5

Ta bort den bakre skon (som är ansluten till justerdonsarmen), justerskruven montering uppifrån och sedan den främre skon .
6

Lossa spaken från gamla bakre skon och ta justerdonsarmen från skon. Addera Installera bromsbackar
7 < p> Smörj broms trummans fästplattorna med hög temperatur bromsen fett på de områden där skorna kommer i kontakt. Smörj justerskruven församlingens trådar och muffände.
8

Installera den nya bakre skon genom att ansluta den till spaken, placera den på fästplattan och ansluter tillbakadragningsfjäder till sitt hål. Installera aggregatet justerskruven och justerdonsarmen till skon.
9

Placera den nya främre skon på fästplattan, se till att det ingriper med justerskruven montering och anslut tillbakadragningsfjäder till skon med tång.
10

Anslut ställdonet fjädern till den främre skon och sträcka ut den med tång för att ansluta med justerdonsarmen.
11

Installera bromstrumman tillbaka . på pinnbultarna
12

Justera bromsbackarna med en skruvmejsel för att vrida malteserhjulet - stjärnan hjulet är oftast inne i ett hål på aggregatet med en gummiplugg du måste ta bort. Vrid ratten tills skorna drar mot trumman när den roterar, vrid den åt andra hållet precis tillräckligt för trumman att rotera fritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57691.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.