Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en Power Valve Bromskontroll

Backventilen är en liten, billig komponent, men det är en viktig komponent i en bil makt bromssystem. Backventilen är en enkelriktad ventil som tillåter luft att sugas ut av deras bromsverkan booster, men inte tillåter luft att strömma tillbaka genom backventilen och in i booster. Detta är en kritisk säkerhetsfunktion av kraften bromssystem, eftersom det garanterar booster kommer att ha tillräckligt kvar vakuum under två eller tre ansökningar om bromsarna, även om motorn plötsligt stannar. Testa drift av booster backventilen är inte en svår uppgift och kan utföras hemma. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark. Öppna huven, och hitta vakuum booster. Det är en rund, något kupolformad contraption, monterad på den bakre väggen av motorrummet, mer eller mindre i linje med bromspedalen. Det ska vara nära, och en bit nedanför, bromsvätskebehållaren.
2

Hitta vakuumslangen som går från motorn till vakuum booster. Det är normalt en svart, gummislang ca 3/4-tums i diameter. Följ slangen där den ansluter till motorns insugningsrör. Koppla loss slangen vid motorns, genom att först ta slangen eller klämma som håller den på plats, med hjälp av en tång eller skruvmejsel. Slip slangen utanför nippeln. Detta kommer troligen att kräva vissa vicka, vrida och dra, eftersom slangen kommer att ha en perfekt passform.
3

Sätt kalkonen baster i slangänden, och tryck in den, för att försegla det . Kläm Baster, att tvinga in luft i slangen. Om booster backventilen fungerar, bör du inte kunna tvinga luft genom backventilen i vakuum booster. Tyvärr kommer en blockerad vakuumslang ha samma effekt. Avlägsna Baster från slangen.
4

Pressa Baster lampan, sätt in baster i slangänden, och tryck in den, för att försegla den. Släpp glödlampa, att se om det kommer att suga luft ur slangen. Om vakuumslangen inte är inkopplad, och booster backventilen fungerar, bör du lätt kunna suga luft ur vakuum booster. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58664.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.