Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om bil Generatorer

med en förståelse av funktionen av en växelströmsgenerator och effekten på fordonet i händelse av ett fel är mycket viktigt. De många fordon strandsatta varje dag på motorvägen på grund av detta problem visar en allvarlig brist på förståelse konsekvenserna av denna typ av fel. I de flesta fall, försöker operatören att hoppa starta fordonet med annan kraftkälla bara att konstatera att antingen motorn inte svarar eller om det gör det kommer bara gå några minuter innan misslyckas igen. Historia

Under många år, med början med de första producerade bilarna, var en generator av elektrisk kraftkälla används för att ladda batteriet och driva fordonet. Generatorer hade en stor nackdel eftersom spänningen skulle öka med hastigheten på motorn. De skulle inte ladda batteriet när motorn kördes på en relativt hög RPM. Det skulle i allmänhet tar 2000 eller mer RPM för att producera över 12 volt. En 12-volts batteri kommer inte stanna debiteras om en spänning som är högre än produktionen av batteriet erhålls. Avloppet av spänning och strömstyrka av lampor och annan utrustning sätta en ännu tyngre belastning på generatorn.

Med införandet av generatorn en relativt hög spänning kan fås på tomgång gör mycket bättre jobb med att hålla en laddning i batteriet under alla betingelser för belastning och temperatur. Låga temperaturer minskar strömstyrkan i ett batteri. Mängden amperetal batteriet innehåller gäller längden av tid och förmåga av batteriet för att driva startmotorn i alla temperaturförhållanden. En titt på den översta etiketten på ett batteri kommer att ange hur många kallstart batteriet klarar av vid frost. Beteckningen är CCA-550, som tolkar till 550 A vid kallstart a 0 grader. Ju högre kallstart desto starkare batteri.

En generator har förmågan att ladda ett batteri i kallt väder mycket mer effektivt med annan elektrisk dränering än den äldre generatorn.
Typer

Generatorer finns i många olika strömstyrka betyg samt tillverkare. Det är viktigt att veta vilken typ som publiceras på generatorn som är på plats. Olika tillverkare har olika kontakter och oftast kommer inte att anpassa sig till ett annat system. Det är också mycket viktigt att få rätt strömstyrka för fordonet eftersom strömstyrkan avgör hur mycket av en belastning på generatorn kommer att hantera och ändå behålla en laddning. Detta är relaterat till mängden av tillbehör som finns i fordonet. Om strömstyrkan i generatorn inte är känd, nämner till underleverantören antalet tillbehör såsom makt fönster, säten, luftkonditionering, dörrlås och så vidare, och han kan avgöra valet.

Identifiering

Var särskilt också till den typ som används i fordonet i flera kategorier innan de köper en annan generator. Första sak är att titta på bandet och se om det finns en enda "V" spår bälte eller är det en serpentin bälte med flera spår. Om det är en Serpentine belt räkna antalet spår. Samma generator passar många applikationer, men remskivan på generatorn kan ha i tre-fem spår. Endast den rätta skivan kommer att arbeta på bilen avsett för. Nästa titta på platsen för huvudbatteriet tråd och plast fältet kontakten. Beroende på tillämpningen kunde de vara belägna i någon klocka läge på baksidan av generatorn. Endast en kommer att fungera. Innan du lämnar Biltema det är klokt att ta den ur lådan och matcha upp det med den befintliga generatorn, kontrollera att dessa poster är desamma.
Överväganden
p Om en eftermarknad stereo med en förstärkare är installerad i fordonet, är det nödvändigt att öka produktionen av generatorn. Mängden strömstyrkan att förstärkaren drar är nödvändigt att installera rätt generatorn. Om radion förstärkaren drar 60 ampere, är en generator med 120 ampere eller bättre behövs. Något mindre skulle tendera att överhetta generatorn genom att göra det verkar på för nära sin maximala kapacitet.
Funktion

generatorn fallet består av en omagnetisk aluminium fall som är uppdelad i två stycken. Statorn är tre uppsättningar av lindningar av koppar fixerade till väggarna i det enskilda fallet och är ansluten via två trådar till en likriktare. I mitten av generatorn är fältet ankare, som är en järnkärna med lindade runt järn poler som omger ankaret. På båda ändarna av ankaret finns en förlängning utskjutande ut med släpringar. Ankaret rider i två pressade i lager finns i båda halvorna av ärendet. När spänningen ansluts till fältet med hjälp av borstar på släpringarna fältet aktiveras. När ankaret eller fält som omger den är spänningssatt, blir det en elektromagnet och har en nord-och sydpolen. När den roterar var 120 grader den aktiverar en separat statorlindningen och skapar en ström med multiplicerar med varje efterföljande statorlindningen. Denna ström är en växelström oanvändbar för bilen så den går genom en likriktare. Det innehåller sex dioder, två för varje statorlindningen. Dioden tillåter bara att strömmen kan gå i en riktning omvandling av växelström till användbara likström. Med förståelse
Fördelar

som till driften av generatorn det är oerhört viktigt att veta att en generator kan ha flera typer av fel och vad man ska göra om detta inträffar. En generator kan misslyckas om lagren misslyckas. Detta indikeras vara en slipning eller högfrekvent gnälla. Det vanligaste felet är att likriktaren eller banker diod. Vanligtvis de inte bara på en bank vid en tidpunkt som minskar strömstyrkan att det sätter ut liksom spänningen.

Bilen fortfarande kommer att kunna ta ut utan en stor belastning på det men blir långsammare att ladda när ljuset och luftkonditionering är på. Varje tecken på att batteriet inte är fulladdat, liksom att ha en hårdare tid börjar, bör generatorn kontrolleras. Helt enkelt ta en voltmeter och kontrollera spänningen över batteripolerna med motorn igång och lamporna och sälja

luftkonditionering på. Voltmetern ska visa över 13.5 volt om generatorn är bra. Om så är fallet, måste batteriet testas eftersom det är suspekt. Om voltmetern visar mindre än 13,5 volt, är generatorn börjar gå dåligt och behöver bytas ut. Om generatorn tänds på instrumentbrädan, betyder det att generatorn är dåligt också. Varje gång så är fallet, bör batteriet också testas. Batteriet startar bilen och generatorn tar över när man kör.

Bilen kommer att köras utan hjälp av batteriet en gång startade. Om bilen stannar på vägen medan du kör och kommer inte att vända över eller försöker starta generatorn är fel. När generatorn inte batteriet kommer att ta över och driva bilen tills den dör. Det tar timmar att ladda ett urladdat batteri nog att pågå en kort tid så hoppa bilen med en dålig generator är ett slöseri med tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59879.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.