Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Mazda MPV trumbromsar

infördes 1989 som en bakhjulsdriven minivan, presenterade Mazda MPV skivbromsar fram och bak trumbromsar. Genom 1999, var minibuss tillgängliga under fyra hjul och framhjulsdrift och presenterade bakre skiva eller bak trumbromsar. Medan du tar bort de bakre trumbromsar är mycket lättare än att ersätta dem, ska de främre skivbromsar kräver mer frekvent underhåll. Detta beror på att de främre skivbromsarna ger 75 procent bromsförmåga för Mazda MPV. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
slagskruvdragare
Hammer
Brake nedhållarfjädern Tool Review Spetstång
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulmuttrarna på bakdäcken med rörtång genom att vrida dem moturs 1/4 varv.
2

Lyft den bakre delen av Mazda MPV och säkert stödja den på pallbockar.
3

Ta bort hjulmuttrarna och ta bort hjulen.
4

Använd slagskruvdragare och en hammare för att ta bort trumman fästskruv. Avlägsna trumman. Om trumman sitter fast i navet, ge det en skarp attack mot den plana botten av trumman för att chocka det gratis.
5

Dra tillbaka justera kabeln för att lossa spaken från justerande skruv. Flytta den yttre sidan av justerskruven upp och sedan tillbaka utanför pivot muttern.
6

Dra spaken, kabel och skaderegleraren våren ner mot baksidan för att haka pivot kroken från hålet i sekundära sko plattan.
7

bort skaderegleraren våren och spak. Använd en tång nål näsa för att hjälpa till om det behövs.
8

bort den sekundära skon behåller våren med hjälp av spetstång. Ta den primära skon behåller våren på samma sätt och sedan ta loss kabeln ankaret. Avlägsna plattan förankringspinnen om tillämpligt.
9

Ta guiden för parkeringsbromsen kabeln från sekundära skon.
10

Använd bromsen nedhållarfjädern verktyg medan pressning på den nedhållande pin med ett finger. Vrid verktyget för att rikta in skåran på våren koppen till den slitsade änden av stiftet. Ta fjäderpaketet, bromsskon och sedan dra nedhållningsorganet stift ut från baksidan av fästplattan. Upprepa detta steg för den andra skon.
11

bort justerskruven, pivot mutter och hylsa.
12

bort länken parkeringsbromsen och fjädern med hjälp av tång. Koppla bort kabeln parkeringsbromsen från spaken.
13

bort spärren och fjäderbricka från sekundära skon. Använd spårskruvmejsel för att sprida klippet isär och ta bort spaken från skon plattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57512.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.