Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en 1996 Chevrolet 1500 tvåhjulsdrift

De lager rotorer på en 1996 Chevrolet Silverado 1500 tvåhjulsdrift snurra med hjulen och bära ner med varje stopp du gör. Med tiden kommer de rotorer slits ner med bromsbeläggen. När det blir dags att byta bromsbeläggen, skall du ta bort rotorerna samtidigt och antingen få dem vände eller ersätta dem helt. Om du väljer att byta ut dem, kan du göra det hemma med lite arbete. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Hammer
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
bungee rep
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
ersättningslager
Reservhjul tätning
lagerfett
Replacement rotorer
ersätter saxsprint
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp framsidan av Chevrolet lastbil med domkraften och ställa den på pallbockar för att stödja sin vikt. Ta bort hjulen med däck järn och flytta dem ur vägen. Använd hammare för att knacka av locket center damm på rotorn. Skruva loss bromsok från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, häng sedan av ett bungee rep på ramen eller främre hjulupphängningen.
2

Ta bort sprinten i mitten av rotorn med hjälp av nål-tång. Unbolt centrum muttern på rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan dra bort brickan och skjut in rotorn från axeln. Kassera eller återvinn rotor och lager.
3

Packa ersättningslager med kullagerfett, sedan installera det bakre lagret i den bakre delen av rotorn för hand och peka på tätningen på rotorn med hammaren. Skjut rotorn på spindeln.
4

Skjut ersättare främre lagret över spindeln och i rotorn. Sätt tillbaka brickan, sedan installera centrum muttern. Dra ner det med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag tills det är tätt, så backa bort en fjärdedel rotation. Montera tappen ersättare sprinten med nål-tång och installera dammskyddet.
5

tillbaka rotorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan tillbaka hjulen med däcket järn. Sänk lastbilen utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58095.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.