Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Torsion Bar Från en lastbil

Torsionsstavar är installerade på främre hjulupphängningen av vissa lastbilar i stället för spiralfjädrar. Detta är normalt återfinns i fyrhjulsdrivna bilar, men finns även i vissa mindre lastbilar också. Om du någonsin behöver göra arbete till framvagnen på din bil, så du kanske måste ta bort torsionsstången från suspensionen så att du kan skruva isär de andra komponenterna. Lyckligtvis gör det tar bara en timme eller så. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Krängningshämmare borttagningsverktyg
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken och sätta på parkeringsbromsen. Lyft framhjulen från marken med domkraft och sätta pallbockar under ramen, placerad högt nog att du kan komma åt torsionsstaven tvärbalk i mitten av fordonet.
2

Unbolt skyddande täcka runt torsionsstången tvärbalk med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera torsionsstång borttagningsverktyg runt torsionsstaven tvärbalk så att den gängade änden av borttagningsverktyg är på torsionsstång tangenten. Dra ner verktyget med 1/2-tums Ratchet och uttag tills spänningen är avstängd av torsionsstaven bulten.
3

Avlägsna bulten torsionsstång med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sakta lossa torsion verktygsfältet borttagning med 1/2-tums Ratchet och uttag.
4

Skjut torsionsstång bakåt med båda händerna för att frigöra den främre delen av torsionsstaven från den nedre styrarmen. Tryck sedan torsionsstången mot framför lastbilen för att ta bort den från torsionsstången tvärbalk, siktar baren under främre hjulupphängningen. Ta torsionsstången ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61549.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.