Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra rotorer på en 2004 Nissan Titan

Den 2004 Nissan Titan tillverkades med ett bromssystem bestående av front-wheel skivbromsar och bakhjul trumbromsar. De främre fordonets bromsar utför 60 procent av arbetet när man bromsar, så de måste underhållas oftare. När bromsbeläggen byts ut rotorn bör kontrolleras för mejsling, flisning och allmänt slitage. När skadan är ringa, kan rotorerna avlägsnas och poleras, men tung skada innebär rotorerna helt bör ersättas. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Wire
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1 < p> Park Nissan Titan på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång. Placera domkraften under mitten av framsidan av ramen och lyfta trucken tills pallbockar kan placeras under båda framaxlar. Slutför bort muttrarna. Avlägsna hjulet och placera den ur vägen.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsoket på plats. Häng bromsoket från styrarmen med en kort bit tråd för att förhindra den från att bli skadad.
4

Grip rotorn ordentligt på båda sidor och dra rakt ut. Om rotorn sitter fast, knacka på det några gånger med en gummiklubba för att bryta loss den.
5

bort det tunna lagret av plast från framsidan av den nya rotorn. Slip rotorn på plats.
6

bort bromsok från tråden och skruva den på plats med en hylsnyckel.
7

Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna ner för hand. Avlägsna domkraften och lägre Nissan Titan. Slutför dra åt muttrarna med rörtång. Arbete i ett stjärnmönster runt hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58554.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.