Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur veta om du har en dålig Remspännare i en 1996 Chevy Pickup

Sedan tillkomsten av serpentin bälte systemet i 1996 Chevy truck, ett nytt sätt att spänna singular bältet behövdes. De flesta av de tillbehör som var i ett fast läge och bultad till en motor-monterade hållare, vilket gör dem orörliga och inte kunna agera som en spännare. Två spännare utarbetades för att råda bot på detta problem. En spännare, den fjäderbelastade stil, består av en fjäderbelastad arm med en slät yta remskiva fäst vid blocket. Den fjäderbelastade armen applicerar tryck på den övre sidan av remmen och har förmågan att automatiskt anpassa sig när bandet sträckor. Den andra typen av spännare består av en trissa monterad på en konsol som möjliggör för remskivan att glida in och ut. En lång bult används för att pressa på basen av fästet, vilket möjliggör båda rörelserna beroende på riktningen bulten roteras. Saker du behöver
3/8-tums
spärrnyckel Set med 3/8-tums enhet uttag
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Inspektera spännaren våren bältet för oegentligheter. Den Fjäderspännaren består av tre delar. Basen är en rund kopp med ett hål i mitten för låsbulten. Det finns ett litet stift på baksidan av koppen, som är avsedd att införas i ett motsvarande hål i motormonterade fästet. Detta stift håller spännaren från att rotera när säkras. En stor fjäder i koppen med en rund plastbit ovanpå separera våren och vridbar arm. Den andra delen är armen med ett runt remskiva i slutet. Fjädern är utformad för att hålla armarna och cup tillsammans. En enda lång bult passerar genom centrum in i motormonterade fäste är säkrandet av spännaren. Det finns ett fyrkantigt hål i armen eller ett fyrkantigt utsprång utformad för användning av en spärrhake eller skiftnyckel för att lossa spännaren.
2

Titta på spännaren när motorn är igång. Kontrollera om vickar i remskivan, vilket indikerar remskivan är lös eller lagret är dåligt. Lagret kan även bäras på ett sådant sätt att det inte vingla, men kan kännas med motorn avstängd och bältet bort. Snurra hjulet för hand och en dålig bäring kommer att märkas i den grova känslan som den roteras. Byt bara trissan.
3

Push på bandet i mitten mellan två block, när motorn är avstängd. Bältet ska ha någon böjning och bör ha stor spänning eller motstånd samtidigt som du trycker in på bandet. När remmen är intryckt, bör sträckaren rotera fritt, ansöka om ett nytt spänningen när remmen frigörs. Om det finns mycket lite spänning, eller spännarmen inte återanvända spänningen korrekt, att plasten som skiljer de två delarna slitna och orsakar motstånd mot dess rörelse. Detta kräver utbyte av spännaren.
4

Inspektera Serpentine belt för sprickor i området för spåren. Om det finns några sprickor uppenbara, byt remmen. Samtidigt, om det inte finns några uppenbara problem med spännaren och remmen fortfarande skriker eller ympkvistar, är bandet förmodligen glaserad och utbyte av bandet kommer att korrigera den skrikande problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60299.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.