Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter topplocksskruvarna

Any Topplocksbult som har sträckt förbi den punkt att återvända till sin ursprungliga form måste ersättas för att upprätthålla korrekt klämkraft på ominstalleras huvudet. Torque-till-avkastning bultar måste bytas vid borttagning, eftersom de är gjorda för att sträcka sig bortom återfå ursprungliga form att andas mer klämkraft på huvuden med mindre vridmoment. Topplocksskruvarna är typiskt avlägsnas för att ersätta en blåst topplockspackning. Överväg att ersätta bultarna innan du installerar en ny topplockspackning och hopsättning av motorn. Saker du behöver Kundservice manuella
Vridmoment specifikationer
vridande ordning
Momentnyckel
Air kompressor med fläkt fäste
bottna tap
luddfri trasa
Härdat stål brickor
Torque-till-vinkel indikator
Visa fler instruktioner
1

Okulärbesiktiga topplocksskruvarna för tråd skador och deformation från stretching. Undersök trådar för chips och luckor. Titta på den icke-gängade delen av bulten under huvudet för tecken på stretching. Jämför längderna av de avlägsnade huvudet bultar till varandra för indikationer på stretching. Byt ut alla skadade eller sträckta bultar.
2

köpa nya topplocksskruvar som uppfyller specifikationerna i tillverkarens servicemanual.
3

Rengör de gängade hålen i motorblocket. Använd en bottenkänning kran för att tvinga all smuts och skräp ur gängorna. Clean lossade skräp ur hålen med en kompressor fläkt och sedan vrida en luddfri trasa genom varje hål.
4

Smörj regelbundet-bultarna med 30-vikt olja innan du trär dem i hålen. Använd inga smörjmedel på vridmoment och ger bultarna.
5

Place härdat stål brickor på topplocksskruvar att säkra aluminium topplock. Använd en koppar shim tillsammans med topplockspackning för huvuden som har bearbetats smidig.
6

Sätt i bultarna och dra åt dem för hand. Utför ytterligare rengöring på alla gängade hål som inte tillåter en bult till tråden under handtryck. Sätt alla skruvar innan momentstången sekvensen.
7

Ställ en momentnyckel för rekommenderad första moment och dra åt topplocksskruvarna i uppslitande ordning som anges av fordonstillverkaren. Följ eventuella ytterligare instruktioner från topplockspackningen tillverkaren för att tillämpa successiv klämkraft ner på huvudet.
8

Vridmoment varje bult i den ordning som anges i det slutliga vridmomentet trycket inställning. Dubbelkolla varje bult så att de alla har skärpts till den slutliga åtdragningsmoment. Ställ en moment-till-vinkel indikator på momentnyckeln enheten och dra åt vridmoment och ger bultarna till det slutliga sträckningen punkt vid den angivna vinkeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60278.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.