Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsskivor på en Suburban

The Suburban har varit i GM familjen under många år som en stor SUV. Även om fordonet har gått igenom många generationer och omkonstruktion har ersätta bromsarna varit relativt oförändrade. Det finns små skillnader mellan vikten betyg av fordonet (1/2 ton, 3/4 ton, och dubbla bakre trehjuliga modeller) men konceptet är liknande. Byta rotorerna oftast indikerar ett problem med rotorn. Scoring eller överdriven rundgång (skevhet i rotorn vilket resulterar i vibrationer vid bromsning) är vanliga anledningar till byte av rotorer. Saker du behöver
Bil lyft (sida vid stil att avbryta hjulen) katalog Skyddsglasögon
1/2 tums enhet inverkan pistol
1/2 tums enhet påverkar Hylsnyckelsats
1 /2 tums enhet effekt universellt svängbara
1/2 tum spärrnyckel
penetrerande olja
10 millimeter (storlek) med 1,5 millimeter (gängstigning) skruvarna (2) katalog Vinklad die grinder och grov rekonditionering skivor
Brake clean lösningsmedel
Stor straightedge skruvmejsel eller medelhög brytjärnet
mekaniker tråd
bromsvätska
bromsvätska sifon
Däck krita
gummiklubba
rotorer Replacement

Visa fler instruktioner
Hur man byter bromsskivor på en Suburban
1

Placera Suburban tryggt och säkert på en bil hiss. Före lyft, släpp huvfäste och ta bort locket huvudcylindern. Ta bort 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern genom att suga ut det med en bromsvätska hävert. Sätt tillbaka locket.
2

Lyft Suburban till en bekväm höjd för att arbeta på bromsarna (midjehöjd). Ta bort navkapslar och sedan ta bort muttrarna med påverkan pistol och en socket. Ta bort hjulen.
3

Ta bort den främre förlängningen hjulnavet om tillämpligt (dubbla bakhjul modeller). Stick in skruvmejseln eller bända bar genom bromsok porten och in i en av ventilerna bromsrotor att hindra den från att röra sig. Gör en markering med ett däck krita på en av de lug dubbar och även på hjulnavet förlängningen att fastställa förhållandet mellan förlängningen och dess ställning på navet. När det blir dags att byta ut navet förlängning, är det starkt rekommenderat att lägga den på navet i samma position som den togs bort. Märkning navet och dubben kommer att se till att du byter ut det på det sättet. Ta bort tillägget bultarna med pistol och en sockel och sedan ta bort tillägget. Peka på den med en gummiklubba om det behövs för att bryta den fri från navet. Om ett hjulnav förlängning inte är närvarande, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 4.
4

in stor skruvmejsel eller bända bar in i den främre öppna porten av bromsok och bänd kanten av rotorn mot bromsok kolv. Detta kommer att komprimera kolven i bromsoket nog att ta bort den från knogen. Bänd rotorn inåt långsamt och så långt det kan du. Att ersätta rotorn blir tjockare än den befintliga så mer utrymme kommer att vara nödvändigt när du är redo att installera bromsok på den nya rotorn.
5

Avlägsna bromskaliperenheten genom att ta bort de två bromskaliperenheten bultar med effekterna pistol och uttag. En svivel kan krävas för att korrekt sittplats uttaget på bromskaliperenheten bultar. Avlägsna bromskaliperenheten och fäst det med mekaniker tråd till en front-end-komponenten så att den inte hänger med den hydrauliska bromsok slangen.
6

ur rotorn. Om det behövs, sprej penetrerande olja in i de två gängade hålen i den främre navsida av rotorn. Sätt in de två 10x1.5 millimeter bultar i hålen och dra åt dem växelvis med spärr och ett uttag för att dra rotorn från navet. Avlägsna bultarna att återanvända på den andra rotorn, om så önskas.
7

Rengör ytan på navet med en vinklad die grinder och rekonditionering skivan. Var noga med att bära skyddsglasögon innan du försöker detta. Rengör ansiktet av navet och kanterna (att ersättningen rotorerna kommer att kontakta) i navet så att de är fria från grader, rost och korrosion bygga upp med die grinder.
8

Rengör den oljiga rester på ersättande rotorerna genom att spraya på bromsen rent lösningsmedel. Installera den nya rotorn på navet. Om tillämpligt, byt förlängningen hjulnavet och bultar.
9

Byt bromskaliperenheten och bultar.
10

byter hjulet och lug nötter. Var noga med att dra åt muttrarna per rätt moment specifikationer för särskilda Suburban året och modell som du arbetar med. Byt navkapseln.
11

Upprepa steg 3 till 10 för den andra rotorn.
12

Sänk Suburban till marken och pumpa foten bromspedalen som sittplats kuddar mot nya rotorer. Kontrollera och lägg bromsvätska till huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57209.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.