Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter syresensorn på en 1996 Grand Am

Syrgasgivaren spelar en viktig roll för hur din Pontiac Grand Am: s motor fungerar. Den känner av mängden syre i avgaserna som kommer ut ur motorn och sedan skickar informationen till datorn. Datorn i sin tur kommer att antingen lägga till fler eller ta bort gas från bränslesystemet för att få bästa prestanda och körsträcka ur motorn. I en '96 Grand Am, det finns bara en syresensor, och det är rätt på framsidan där det är lätt att byta. Saker du behöver
Syresensor socket
3/8-tums Ratchet och förlängning
Replacement syresensor
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta syresensorn på grenröret. Det kommer att sticker upp vinkelrätt mot röret och kommer att ha en anslutning kabelstam slut på basen. Koppla denna anslutning med händerna. (A Grand Am verkstadshandbok kan vara till hjälp i att identifiera dessa delar.)
2

unbolt syresensorn från avgasgrenröret med uttaget syresensor och 3/8-tums Ratchet och förlängning. Släng sensorn när det tas bort.
3

Ansök antikärvningsmedel på gängorna för att ersätta lambdasonden, var noga med att inte röra själva sensorn med föreningen. Sedan, vänstergänga sensorn i grenröret.
4

Dra syresensorn till avgasgrenröret med Ratchet och syresensorn uttag, och anslut sedan kablarna från givaren till aktiemarknaden kabelnät med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60279.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.