Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör bromsbackar

På moderna bilar är trumbromsar ligger endast på bakhjulen. Bakre bromsar slitage mycket långsammare än skivbromsar fram, och därför ändras mer sällan. Däremot kan hårt slitna bakbromsarna orsakar trycksänkning av bromssystemet och en förlust av bromskraft. Specifika verktyg behövs för bromsback ersättning, och de kan hittas på någon Biltema. Saker du behöver
Nya bromsbackar
hjulblock
Vehicle jack
Jack står
rörtång
Spring Tool Review Broms verktyget våren borttagning eller bromsfjädern kompressor

Visa fler instruktioner
1

block Placera hjulet framför och bakom framdäcken och sparka dem i tätt. Detta kommer att förhindra att din bil från att flytta när du servar de bakre bromsarna
2

Lossa muttrarna på bakhjulen -. Endast cirka ett varv - och sedan jack upp på baksidan av ditt bilen tills de bakre däcken inte längre vidrör marken. Placera två pallbockar under bakaxlarna stödja fordonet och avsluta ta bort muttrarna och dra bort hjulen.
3

bort bromstrumman från hjulnavet. Bromstrummor är placerade direkt bakom hjulen. De är placerade på hjulbultar och täcker hela bromsaggregatet. Om de inte glider av hjultapparna lätt, kan de utnyttjas med en hammare för att lossa dem. Slå inte bromstrumman för hårt, eller de kan tänja och behöver bytas ut.
4

Undersök insidan av bromstrumman för stort slitage och poängsättning. Om de är mindre än 1/8 tum tjock, måste de bytas ut. Om de fortfarande är tjock men har scoring eller djupa spår, kan de föras till en verkstad som återuppstått.
5

Inspektera bromsen skon och koppling område. På toppen är hjulcylinder, som utövar påtryckningar på bromsbackarna, tvingar dem in i bromstrumman och ger bromskraft för din bil. Bromsbackarna är på vänster och höger sida. De är långa och platta, och är fästa med olika fjädrar och koppling. En del av bindningen är bakom hjulnavet - den del som håller hjulet på och tillåter den att snurra. Om bromsvätskan har läckt ut på någon av dessa delar, behöver du byta hjulcylindrarna.

Broms koppling och hårdvara är ganska komplex och de flesta bilar har lite olika utföranden. Fyll i resten av stegen här ett hjul i taget så att du kan referera till ett korrekt monterat hjul att säkerställa att allt går ihop korrekt.
6

Ta bort bromsbackens returfjäder med fjädern verktyget. Denna fjäder är placerad på den övre sidan av bromsen länksystemet området. Beroende på bil kan det finnas en eller två returfjädrar per hjul. Det kan också finnas en fjäder belägen på den nedre sidan, som förbinder bottnen av bromsbackarna. Ta bort detta samt om det finns.
7

Ta bort clipsen fjäderhållare med bromsvajer borttagningsverktyg. Varje bromsback har en fjäderhållare, vänd mot dig, inne i kurvan av kontaktytan. Håll baksidan av klippet, bakom bromsaggregatet, så det inte snurrar fritt när du försöker skruva loss den.
8

bort bromsbackarna och trepunktslyft. De går sönder lätt utan Låsfjädrar. Byt ut de gamla bromsbackarna för de nya. Dessa match identiskt och måste placeras på rätt sida av bromsen.
9

Montera koppling och broms skor på samma sätt som du tog dem. Hänvisning bromsaggregatet på motsatt hjulet för att säkerställa korrekt placering av bitarna. När allt är på plats, skruva i bromsen sko våren och stoppbygeln att hålla ihop.
10

skjut bromsen trummor igen och tillbaka hjulen. Aktivera nödbromsen på din bil för att dra åt muttrarna medan de bakre däcken är fortfarande bort från marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58177.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.