Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en mätklocka Test Indicator

mätklocka testa mätare har använts i verkstaden branschen i många år för att testa anpassningen och rotation mätning av maskindelar. Den mätklocka är fortfarande i bruk i dag, men många maskinister börjar använda ett verktyg laserinställningssystem i dess ställe. Ratten indikator är en mycket exakt instrument som mäter avståndet mellan delar och kan användas för att mäta avstånd mellan två eller flera platser. Med hjälp av en indikator uppringd Testet är enkelt att göra och kan läras genom att följa lämpliga riktlinjer. Saker du behöver
Mätur
Magnetisk Point bas att ställa
Visa fler instruktioner
1

Ställ in indikatorn på lämplig plats som skall mätas på sidan, vanligtvis i mitten av sidan, i linje med botten av svarv eller fräs.
2

Montera indikatorklockan till den magnetiska basen, slå på den och justera svängarm att placera indikatorn pekar på delen. Se till att du har rätt spetsen på punkten på indikatorn. Använd plana tips för mätning av konvexa ytbehandlade delar, en rund spets för att mäta konkava ytor och spetsar för att mäta hål.
3

Ställ infattningen till noll genom att vrida bezel (ansikte ratten ) och rada upp nål med nollmärket.
4

Dra åt skruven på toppen av indikatorn för att låsa ramen på plats. Vrid skruven medurs för att dra åt.
5

Rotera svarv eller fräs käken och räkna antalet varv på ratten indikator. Alla indikatorer variera något i måttenheter. Vissa kan vara kalibrerad till ett märke motsvarande en tiondel av en-1, 000:e av en tum. Andra kan vara en tiondel av 2.000: e tum. Justera mätningarna att fortsätta tillverka eller maskinbearbetning din del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60146.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.