Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en sensor Luftmassemätare

Den luftmassemätaren är utformat för att mäta mängden luft som kommer in i bilens motor från luftfiltret . Den skickar denna information till bilens motor styrenhet , som i sin tur reglerar mängden bränsle och gnista som går in i motorn . En trasig luftmassemätare kommer att göra din motor köra dåligt och uppmanar ytterligare problem . Denna artikel kommer att behandla luftflödessensorn för en 2008 Scion xB , men processen är liknande för andra fordon . Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
ersätter luftmassemätare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta massan luftflödessensor. Det bör placeras strax till vänster om luftskåpet - där luftfiltret ligger - på luftintaget röret . Det har en liten sele ansluten till den , och ledningar för selen är klippt i luften rutan . Dra ledningarna ut klippet .
2

Lossa luftmassemätaren från ledningsnätet och sedan använda Phillips skruvmejsel för att skruva av det från luftintaget röret . Lyft ur insugningsröret .
3

Placera försiktigt ersättare Luftmassemätare luftflödet in i insugningsröret , orientera den på samma sätt som den ursprungliga givaren . Skruva den på plats med Phillips skruvmejsel . Anslut kabelstammen tillbaka på plats och skjut in ledningar i klämman på luften rutan .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60145.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.