Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 98 Regal Ls

Buick Regal LS har skivbromsar fram och kan komma med bakre skiva eller bak trumbromsar. Byte av främre dynorna är vanligare på Regal eftersom det ger 80 procent bromskraft för framhjulsdrivna bil. Även om det rekommenderas att ersätta eller maskin rotorerna vid byte främre eller bakre kuddar, är det inte alltid nödvändigt. Den friktionsmaterial av bromsbeläggen är mjukare än ytan av rotorn, kommer så bromsbeläggen slits snabbare. Om en pulsation förekommer innan pad ersättare förfarandet, byt rotorerna, eftersom nya kuddar kommer inte att lösa problemet. Saker du behöver
Bromsvätska Fordon spruta
vinsch eller domkraft
Jack står
Impact pistol
Impact socket set
Ratchet och Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Caliper hängare eller metallkrok
bromsok kolv Tool Review Wire borste
bänkslipmaskin med en stålborste hjul
Grafit antikärvningsmedel
Replacement pad ställa
Momentnyckel och Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern sifon bromsvätska och kasta. Säkra huvudcylinder GJP.
2

Lyft Regal på ett fordon hissa eller använda en domkraft för att stödja axeln på pallbockar. Ta bort navkapslar, om tillämpligt, och sedan ta bort muttrarna med påverkan pistol och lämplig hylsa. Ta bort hjulen. Ersätt en lug nut på ett hjul stud bort från oket att hålla rotorn på plats efter att du har tagit bort bromsoket.
3

Ta bort de övre och undre bromsok bildspel bultar med en spärr och en lämplig hylsa. Ta bultarna till en bänkslipmaskin med en stålborste hjul, och rensa bort eventuell rost eller korrosion på dem. Försiktigt bända bromsok från rotorn med en skruvmejsel, och sedan stödja bromsok till spiralen med en tjocklek hängare eller metall krok.
4

Använd skruvmejsel för att bända de yttre pad klipp bort av okets hus. Dra upp inombords pad bort från bromsok kolv för att avsätta sko fjädrar från kolven. Sätt bromsok kolv verktyget i bromsoket, och sakta dra åt för att komprimera kolven i hålet. Detta kommer att göra plats för de nya dynorna. Rengör pad-till-bromsok kontaktpunkter fria från rost och korrosion med hjälp av en tråd-borste.
5

Inspektera skicket på rotorn för spåret, poäng eller rost gropar. Byt ut den om det behövs. Inspektera bromsok bussningar slide bult för sprickor eller torr röta. Byt ut dem om det behövs.
6

Ansök grafit antikärvningsmedel till de punkter pad kontakt på bromsok fästet och tjocklek. Installera inombordsmotorer pad i bromsoket kolven genom att trycka på skon våren. Fäst utombordaren pad till bromsoket. Skruvmejseln hjälper dig bända på om det behövs. Montera bromsok och stoppningselementet över rotorn. Applicera anti-gripa till den icke-tråden delen av bilden bultarna och sätt in bussningarna. Dra åt bultarna och ta bort tappmuttem från klacken stud.
7

Upprepa samma procedur för den andra sidan.
8

Byt hjulen och muttrarna . Dra åt muttrarna bara skön med påverkan pistol och sedan sänka Regal. Dra åt muttrarna ordentligt med en momentnyckel på 100-ft-lbs. och en lämplig hylsa. Byt navkapslar. Pumpa på bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Kontrollera igen bromsvätskan i huvudcylindern och tillsätt endast ren bromsvätska innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57428.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.