Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av ABS på en Ford F150

Det låsningsfria bromssystemet (ABS) på en Ford F150 pulser bromsen för dig i händelse av hård inbromsning. Hellre än att manuellt pumpa bromsarna, ABS-systemet pulserna bromsarna många gånger snabbare än någon människa någonsin skulle kunna göra. Detta förhindrar att hjulen låser sig och håller F150 från sladdade över trottoaren. Detta, i sin tur, hjälper dig att bättre kontrollera fordonet. Om du har problem med dina ABS, men vill du felsöka problemet innan fastställa det. Instruktioner
1

Vrid tändningen till läge "II".
2

Kontrollera rusar tänder. ABS-sensorn ska tändas under några sekunder, och sedan gå ut. Om den stannar på, så du måste kontrollera ABS-systemet med en visuell inspektion.
3

Vrid ratten på F150 hela vägen till höger. Titta på bromssystemet på framsidan förarens sida av fordonet. Med hjulen vände hela vägen till höger, bör du enkelt kunna se ABS-sensorn monterad på hjullagret församling. Det finns två ledningar som kommer ut ur sensorn. Sensorn är en liten svart låda fäst hjullagret och navet montering. Det övervakar rotation av rotorn och hjul, kontrollera om det någonsin ett stopp eller avbrott i rotation medan fordonet är i rörelse och bromsarna tillämpas. Om kablarna är trasiga eller skadade på något sätt, är dina ABS misslyckas och måste servas av en broms butik. Om kablarna ser bra, upprepa detta steg för varje hjul. För att kontrollera hjulet passagerarsidan, kan du behöva vrida ratten hela vägen till vänster. För att kontrollera bakhjulen, måste du klättra under den bakre hytten.
4

Stäng av tändningen om alla ABS-trådarna verkar vara normala och i-takt på hjulnavet. Vänta 30 sekunder och slå på tändningen igen till läge "II". Om ABS lampan lyser är ABS fungerar. Du kan ha en dålig sensor på ett av hjulen. Du måste ha denna komponent servas av en professionell broms butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57293.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.