Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur elinstallation till ett låsningsfritt bromssystem Sensor

På de flesta moderna fordon är hjulhastighetssensorer placerade på alla fyra hjulen. Exciter ringarna är fästa vid varje hjulnav och fungera som magnetfältsgeneratorn i samband med magnetisk pickup fäst vid hjulhastighetssensor. Sensorerna mäter hjulets hastighet för varje hjul och skickar signal till ABS-styrenheten som övervakar hjulets hastighet under körning. Saker du behöver
Scan verktyg för år och modell av fordon
Avbitare
Wire strippor
trådanslutningsdon Review, Digital volt ohmmeter
Visa fler instruktioner
Byta kablar till ABS hjulhastighetssensor
1

När det bestäms att tråden kommer att hastighetssensorn är defekt, bör tråden sonderade med några inches med DVOM att avgöra hur mycket av tråden är defekt . När mängden skadad tråd bestäms, kan åtgärder vidtas för att ersätta viran. Använd inte ett test ljus för att sondera tråden eftersom detta kommer att orsaka en över volt som kan förstöra styrenheten.
2

Använda avbitare, klippa ut längden på kabeln som är defekt. Använd tråd strippor att avlägsna isoleringen är tillräcklig för att exponera 1/4 tum av tråden i båda ändar.
3

Använd kabelskalare för att ta bort isolering på vardera änden av den nya ledningen. Använd tråd kontakterna på matchande mätaren till ABS tråd och användning kabelskalare klämma funktionen att stänga sladdkopplingsdonet i båda ändar. Detta kallas splitsning viran. När båda ändarna av den nya ledningen ett anslutna till användbara ändar gamla tråd, använd volt ohmmeter för att säkerställa att ersättningen tråden är i skick.
4

Använd inte magnetiska eller magnetiserade verktyg nära hjulhastigheten centrum. Detta kommer att skada sensorn och sensorn måste bytas ut.
5

När kabeln är fast beslutna att vara i funktionsdugligt skick, använd ett felsökningsverktyg för specifik årsmodell av fordonet och kontrollera hjulvarvtalet sensor drift. Scan verktyg är anslutna till ett stiftskontakt under instrumentbrädan och bakom säkringsdosan eller under handskfacket. Scan Verktyget kommer att testa sensorn och avgöra om det fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59836.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.